« Tilbage

Glas til interiør møbler og designs

Sidst revideret jun 2020
Glasfakta
Glasindustrien tilbyder et omfattende program af glas, der kan anvendes til kreative og individuelle design af møbler og interiører. Glas kan leveres med forskellige overflader, forskellige grader af gennemsigtighed og i et væld af farver. Glas kan fås med forskellige standardmønstre, og kan fremstilles med det mønster eller trykte billede, man selv ønsker.

Glas, nye muligheder til indretningen

Interiørglas skaber nye muligheder i design af interiør. Glas kan anvendes til væg, gulv, loft og til møbler, det er et attraktivt alternativ til materialer som træ, metal eller sten.

Glasset skræddersyes til den respektive konstruktions- og montagesituation, så monteringen bliver effektiv og hurtig. Glas er modstandsdygtig overfor slid og let at rengøre.

Hvert interiørglas og interiørglassystem er hvis nødvendigt testet og opfylder alle tekniske og lovmæssige bestemmelser.

Farvet lamineret sikkerhedsglas

Farvet lamineret sikkerhedsglas er et lamineret glas med et mellemlag af farvet folie, hvor den farvede folie ligger beskyttet mellem glaslagene. Farven kan fremhæve den dynamik, man ønsker i indretningen. Man kan anvende farvet lamineret glas, hvor man ønsker farvet glas kombineret med funktionen af lamineret glas som eksempelvis til værn på en trappe, hems eller en balkon. De fleste producenter kan levere lamineret glas i over 1000 farver.

Lamineret sikkerhedsglas med print på folien

PVB-folien i et lamineret sikkerhedsglas kan leveres med et digitalt fotoprint, folien ligger optimalt beskyttet mellem glaslagene. Næsten alle motiver kan realiseres, fra simple geometriske former til fotos. Lysfasthed, farvefasthed og glans kan testes.

Silketryk/Serigrafi glas

Den skærmtrykte variant af heldækkende emaljefarvet hærdet sikkerhedsglas giver et stort udvalg af farver og en lige så bred vifte af mønstre og motiver. Under fremstillingsprocessen bliver farverne permanent bundet til glasoverfladen. Silketrykt glas trykkes individuelt efter designerens ønsker.

Digitalt trykt glas

Trykteknik der gør det muligt at overføre et design eller billede via digitale print. Farvepigmenterne brændes permanent ind i overfladen. Alle tænkelige mønstre og billeder kan realiseres på floatglas og på lamineret sikkerhedsglas.

Der anvendes specialudviklet keramisk blæk, der indgår i forbindelse med glasset når det hærdes. Det printede glas kan modstå uv-stråling, vind, og temperaturudsving uden at falme, krakelere og er ridsefast.

Glasekspertens digitale keramiske glasprinter kan levere glasprint fra kant til kant på glasplader op til 2400 x 4800 mm.

Farvet emaljeret glas

Ved fremstilling af farvet emaljeret glas smeltes malingen ind i glasset ved hærdning, hærdningen giver et stærkt sikkerhedsglas med høj ridsefasthed. De fleste producenter har nogle standardfarver de kan levere i, men mange producenter kan levere i alle RAL-farver. Keramiske maling indeholder nu om dage ikke bly eller tungmetaller.

Farvet emaljeret glas bruges ofte som facadeglas. Emaljeret glas skal ses fra den side, der ikke er påført maling, malingen på bagsiden er ru og mat, glasset skal monteres op ad en ikke gennemsigtig baggrund.

Lakeret farvet glas.

Et floatglas der er lakeret på den ene side med en højkvalitets maling og derefter hærdes for at opnå større holdbarhed og sikkerhed. Farvespektret omfatter mange nuancer, individuelle nuancer er mulige. Lakbelægningen er UV, lys og fugtbestandig.

Lakeret glas kan også fås i en mat udgave, glasset er her lakeret på den ene side og satineret på den anden side.

Glasset kan anvendes til låger, hylder og stænkplader i køkkenet

Syre-mat glas

Floatglas der er matteret på mindst en side ved en syre-ætsning. Glasset er translucent, let at rengøre, ridsefast og meget alsidigt. Det kan viderebehandles til hærdet sikkerhedsglas eller lamineret sikkerhedsglas med klar eller farvet folie.

Ætset indgraveret glas

Glas som er kendetegnet ved fint graverede dekorationer i glasoverfladen. Graveringen er fremstillet ved en kemisk korrosion (ætsning) af glasset. Ved at anvende graveringen på forskellige basisglas skabes et bredt udvalg af designglas, der tilbyder en bred vifte af anvendelser. Således anvendes graveringen ud over på klart glas også på hvidt glas, farvet glas og på spejle.

Ornament- og mønstrede glas

Ornamentglas har en præget overflade, som er valset ind i det varme glas under produktionen. Dette gør glasset mere eller mindre translucent afhængig af mønstret. Glasset kan hærdes og lamineres, afhængig af mønsterdybden.

Spejle

Spejle består af klart floatglas med en flerlagsbelægning på bagsiden. Sølv i bunden for at skabe et højreflekterende lag, og derover dæklag for at beskytte den fugtsarte sølvbelægning i kvalitet iht DS/EN 1036.

Sikkerhedsspejle findes i forskellige variationer som enkeltspejl med påklæbet sikkerhedsfolie og som dobbeltspejl lamineret med sikkerhedsfolie (risiko for fugtpåvirkning af PVB-folien).

For at et spejl kan kaldes et sikkerhedsspejl, er det en forudsætning, at det er prøvet iht EN 12600 og har fået et certifikat med en sikkerhedsklassifikation.

Læs mere om Spejle i indretningen.

Skridhæmmende

Der findes flere forskellige systemer, hvor glassets overflade er ru, dvs. er behandlet, så det opnår skridhæmmende og anti-rids egenskaber. Disse glastyper er ofte translucente, dvs. uigennemsigtigt, men lyset kan trænge igennem.

Kantbearbejdning af glas

Når glas skal monteres med frie kanter bør kanterne bearbejdes. Glasset kan formes, poleres eller facetteres alt afhængig af smag.

Granet kant tager de skarpe kanter væk, men kanten er fortsat rå og ujævn. Denne kantslibning anvendes til normalt hærdet glas.
Matslebet kant med hel ret, mat kant.
Poleret kant med hel ret og blank overflade.
C-kant med slebet mat eller poleret overflade. Smig slebet med mat eller poleret overflade.
Facet kant har blank poleret kant.

Udskæringer i glas

Brug af innovativ CNC-teknologi muliggør individuel behandling af float, støbte, valsede eller laminerede sikkerhedsglas, både yderkanter og indvendige kanter i udskæringer kan udskæres præcist.

Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev