« Tilbage

Jernfattigt glas til møbler og interiør

Sidst revideret aug 2020
Glasfakta

Glas er blevet et vigtigt element for inden for møbel- og interiørindustrien

I mange situationer vil der være gode argumenter for at vælge jernfattigt glas for at skabe spændende indretninger. Jernfattigt glas giver et klart lys uden farveændringer, som betyder, at glasset ikke stjæler opmærksomhed fra for eksempel udstillede genstande.


Jernfattigt glas

Jernfattigt glas er et specialudviklet ekstra klart floatglas, der ikke virker svagt grønfarvet som almindelig klar floatglas. Glasset produceres på samme måde som almindeligt floatglas, men stiller større krav til renhed. Den klare farve i glasset opnås ved at anvende mindre jern i glasmassen. Det lavere jernindhold betyder, at det kræver mere energi at smelte, da jernet nu ikke kan absorbere varmen og dermed ”holde” på varmen i smeltebadet. Det større energiforbrug ved fremstillingen gør jernfattigt glas dyrere end almindeligt klart glas.


Jernfattigt glas giver bedre farvegengivelse

Det neutrale udtryk i glasset gør, at jernfattigt glas med fordel kan benyttes, hvor man i gennemsyn ønsker en så korrekt farvegengivelse som muligt. Det kan for eksempel være i udstillingsområder og udstillingsmontre, hvor farvegengivelsen er vigtig.


Jernfattigt glas kan med fordel bruges, hvor der ikke er krav om andre funktioner som mindre varmetab, solafskærmning og lignende.


Jernfattigt glas giver et klarere lys

Det lave indhold af jern medfører, at der kommer mere lys og solenergi igennem glasset. Sammenligner man jernfattigt glas med almindelig klar float, vil 10mm jernfattigt glas fremstå absolut neutralt og vil lukke 3% mere lys ind og 11% mere solenergi ind.


Indvendige vægge

Det at der kommer mere lys igennem jernfattigt glas, og at det giver en bedre farvegengivelse gør jernfattigt glas til et oplagt valg til indvendige vægge.


Laminerede glas

Jernfattigt glas anvendes i flere sammenhænge, hvor man bruger laminerede løsninger for eksempel i brandbeskyttende flerlagsglas, gulvglas, glas til værn og i sikringssammenhænge (indbrudssikre glas) uden at det visuelle indtryk forvrænges eller farves. Når der anvendes almindeligt float glas til laminering, får glasset et grønligt skær.


Samme muligheder som i almindeligt float glas

Jernfattigt glas kan sandblæses, bøjes, hærdes og lamineres, og man kan udføre silketryk på det. Klarheden i jernfattigt glas gør, at trykfarver også i de lyse farver fremstår på en skarp og farvekorrekt måde.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas