« Tilbage

Indvendige glasløsninger til BLOX

Sidst revideret jun 2018
Glarmestre Snoer og Sønner A/S

SnoerGlas i samarbejde med Paustian Inventar om glasløsning til BLOX

SnoerGlas har leveret 4 meter høje farvede glaslåger, som indgår i indretningen af BLOX – Realdanias store byudviklingsprojekt på havnefronten i København.


Når man ser BLOX udefra, er der ingen tvivl; Det er et helt specielt byggeri. Også på indersiden skiller Realdanias ambitiøse prestigebyggeri sig meget ud. Glarmestre Snoer og sønner har leveret og monteret flere indvendige vægløsninger, bestående af spejle og farvede glaslåger, til det markante byggeri.


En 4 meter høj skabsvæg med farvede glaslåger er blevet til i samarbejde med Paustian Inventar, som har stået for store dele af indretningen af BLOX.


Forud for selve udførelsen er gået en lang proces med Mock-Ups i 1:1, før de enkelte løsninger blev fundet. F.eks. skulle der 30 fysiske glasprøver til, før den korrekte lysværdi blev fundet.


En krævende konstruktion

Den næsten 20 meter lange hovedvæg i bygningens indgangsparti består af 16 låger. Lågerne måler 4,0x1,2 meter, og består af 12 mm tykke, farvede, hærdede og laminerede glas.


Glassene er 6 mm coatede ’Stopsol Classic Grey’-glas, lamineret sammen med 6 mm. hærdet glas med en 0,76 mm lamineringsfilm. Alle de høje glaslåger har borede huller til låse, ligesom alle glaskanter er polerede og affasede.


Glassene er lagt på 12 mm. neoprenbånd i en pulverlakeret, svejst ramme af 60 x 30 x 5 mm. vinkeljern og fuget med en Olive SG-71 fuge.


De store og meget tunge låger bæres i gulv-drejelejer fra DORMA, og styres i toppen af DORMA PT21-justerbare pinollejer, hvis nylonbøsninger er fræset ned i lågernes stålrammer.


Spejler gadelivet

Øverst på den modstående, 4 meter høje væg, er 22 mindre, spejlende glaslåger monteret over en åben reol. Lågerne her er her cirka 1,4 meter høje og 1,2 meter brede. Lågerne er også her opbygget på en pulverlakeret, svejst ramme af 60 x 30 x 5 mm vinkeljern. Glasset er et 12 mm tykt laminat af almindeligt floatglas og et halvtransparent spejlglas ”Mirastar”. Glaslågerne har også her polerede kanter og slebet fas, og er limet på ydersiden af rammen som derfor ikke er synlig i den færdige væg. SnoerGlas har fræset ud i de kraftige stålrammer for at skabe plads til bunddrejelejernes bærearme, så disse integreres helt.


Tung montering

De høje og op til 300 kg. tunge glaslåger er monteret centralt i bygningens underetage, og befinder sig dermed under vandoverfladen.


Ved monteringen er de store låger løftet på plads ved hjælp af SnoerGlas´ egen mobile ’Glaslift 500’, som har hentet lågerne enkeltvis på terræn og transporteret dem ned til kælderplan i bygningens store elevator, mens de blev fastholdt af glasliftens sugekopper.Kontakt info til leverandør


Glarmestre Snoer & Sønner A/S - Se profil


snoer|snoer.dk
38 34 03 11Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas