« Tilbage

Satineret glas ved hjælp af digitalt print

Sidst revideret apr 2022
Glasfakta

Den delvise gennemskinnelighed af ruder kombinerer privatliv med høj lystransmission. En satinfinish forhindrer gennemsyn, men lader lyset komme igennem.


Satinbehandlingsteknikker er ætsning, sandblæsning og lamineret sikkerhedsglas med mat folie. Der findes et nyt alternativ, hvor man printer på glassets overflade i stedet. Visuelt kan printet glas ikke skelnes fra glas med konventionelle satin overflader.


Der anvendes en speciel gennemskinnelig keramisk maling, som printes på overfladen og derefter limes til glasset gennem hærdningsprocessen. Det ønskede visuelle indtryk af en satinfinish skabes.


Den delvise gennemskinnelighed af ruden, der er trykt på denne måde, kombinerer funktionen af privatlivsbeskyttelse med høj lystransmission på samme tid. En effekt der ofte ses brugt ved vinduer til badeværelse og til glas ved indgangspartier i private boliger, hvor man ikke ønsker indkig. Effekten ses også anvendt i brusevægge, døre og låger. Derudover giver gennemskinneligheden en smuk lysspredning.


Fordelene ved digitalt print

Individuelle glasdesign med satinfinish er indtil videre for det meste blevet udført ved manuel sandblæsning: områder, der skal forblive gennemsigtige, dækkes med en klæbende film før sandblæsning. Den sandblæste glasoverflade er ru og derfor følsom overfor snavs og fingeraftryk, hvilket ofte er et problem, især ved sandblæste glasdøre.


Den keramiske farve, der påføres under satinfinishen ved hjælp af digitalt print, er glat, hvilket gør den modstandsdygtig over for fingeraftryk og nem at rengøre. På grund af brændingen er den også meget modstandsdygtig over for fugt, mekanisk belastning og vejrpåvirkninger, så glas med digitalt print er også velegnede til udendørs anvendelser.


Ved digitaltryk kan individuelle designs let overføres til glasset, det gælder billeder og grafik. Der er ubegrænsede muligheder kreative og personlige designs.


Glas med digitalt tryk kan anvendes både indendørs og udendørs og er modstandsdygtigt over for vejr og vind.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas