« Tilbage
Brandtest af glasvæg fra SKANDI-BO

SKANDI-BO's glasvægge når nye højder, glasvæg klarer brandtest

Sidst revideret apr 2021
SKANDI-BO

De danske arkitekter har altid været kendt for deres evne til dygtigt, at arbejde med dagslys og håndteringen af lysindfald og transparens. Arkitekternes fokus på den størst mulig udnyttelse af og ønsker om, at kunne trække dagslyset ind i bygningskroppen, har været en drivkraft for udviklingen af højden på brandglasvægge.


Luk lyset ind og branden ude

Det er mere end 20 år siden SKANDI-BO udførte sin første brandtest og der har været en rivende udvikling i anvendelsen af glasskillevægge og døre i det danske byggeri i de sidste to årtier. Da vi gennemførte de første tests var der et ønske om, at der kunne laves branddøre med sidepartier, derfor var højden på partierne typisk 2,1- 2,2 meter. For ti år siden var højden på væggene øget til ca. 2,5 meter og enkelte tilfælde også højere, men typisk kun i den laveste brandklasse E30. I løbet af de seneste 10 år er udviklingen gået stærkt og mange projekter har brandglasvægge der er 3 meter høje eller derover og typisk også helt op til EI60 brandklassen.Hos SKANDI-BO udvikler vi konstant vores produkter og har løbende brandtest af både glasvægge og døre for at kunne tilbyde de bedste produkter og møde markedets ønsker. Derfor fik vi i starten af året Dansk Brandteknisk Institut (DBI) til at starte den højeste ovn de har. Vi ville teste vores stærke rammesystem ID85, i den største skala der kan testes i Skandinavien. Den 4,5 meter høje ovn blev først slukket efter 70 minutter og det stærke system klarede dermed strabadserne i over 1 time.Et enkelt design til alle funktionskrav

SKANDI-BO ID85 rammesystemet er med sine smalle og elegante profiler ikke bare et meget stærkt glasvægssystem, som der kan bygges i højden med, det er også utroligt fleksibelt og det kan både håndtere høje lyd-, brand- og sikringskrav. Det stærke glasvægssystem er anvendt til så forskellige byggerier som folkeskoler, universitetsbyggerier, laboratorier, logistikbygninger, retspsykiatriske hospitaler, lufthavne, banker, koncertbygninger, svømmehaller og mange flere. Der er selvsagt en kæmpe stor spændvidde i de krav der stilles til de mange meget forskellige projekter. ID85 systemet kan håndtere alle disse krav og med den nye test kan vi nu også bygge glasvæggene med de smalle profiler i 4,5 meters højde.
Kontakt info til leverandør


SKANDI-BO - Se profil


info|skandi-bo.dk
+ 45 5959 5054Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas