« Tilbage
Fuldglasvæg og skydedør i kontor

Fuldglasvægge

Sidst revideret maj 2023
Glasfakta

Indvendige ikke bærende glasvægge, fastholdt i top og bund, med et lag glas eller flere lag glas kaldes fuldglasvægge.

Fuldglasvægge kan være monteret, hvor der ikke er niveauforskel, men er der niveauforskel, har glasset også funktion som værn og kræver sikkerhedsglas.

Korrekt valg af glas, øvrige materialer og de rigtige konstruktionsprincipper, er sammen med korrekt montering forudsætningerne for en tilfredsstillende funktion af fuldglasvægge.

Generelle forudsætninger for montering

Anvisninger fra glas, - profil- og beslagleverandøren skal følges nøje i forbindelse med montering af glasset.

Dimensionering og indbygning af døre skal vurderes særskilt iht. dørleverandørens

anvisninger.

Fuldglasvægge skal normalt opføres iht. "Bygningsreglementets vejledning om glaspartier, glasflader og værn af glas i bygninger".

Kanter

Til fuldglasvægge forudsættes det, at kanter er poleret hvis de er synlige, dels af æstetiske årsager dels som forudsætning for dimensionering.

Glassystemer og glastyper

Glas i fuldglasvægge kan være enkeltglas, flerlagsglas (1+1) eller termoruder med vidt forskellige funktioner.

Hærdet glas forudsættes iht. DS/EN12150 og lamineret glas iht. DS/EN14449.

I lamineret glas, lamineret sikkerhedsglas og i specielle lydreducerende laminerede glas, kan bruges mange forskellige typer folie og mellemlagstyper, som feks. PVB-folier, EVA-folier, Ionomer plast, polycarbonat og acryl. I flerlagstyper af brandbeskyttende glas kan mellemlag være af gel eller vandglas.

Alle angivne glastykkelser er normalt nominelle og angivet i mm. For lamineret glas er den totale tykkelse angivet med 1 decimal iht. standarden. Folie 0,4 mm svarer til 0,38 mm og 0,8 mm svarer til 0,76 mm. Glas vejer (uanset hærdet eller lamineret) 2,5 kg/m2 pr. mm glastykkelse.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas