« Tilbage

Sikringsglas

Sidst revideret feb 2015
Glasfakta

Sikringsglas er eneste materiale i byggeri som både giver sikring og mulighed for kommunikation

Udnyt glasset næste gang du har behov for personsikkerhed eller sikring mod hærværk, indbrud eller beskydning. Sats på dagslys og åben kommunikation uden at give afkald på personsikkerhed eller sikring af personer og værdier.

Blandt alle materialer som sikrer mod hærværk, indbrud og skud er det kun glas, som også lader dagslys komme ind og åbner for kommunikation. Og der er få tilfælde, hvor ikke mindst en af disse egenskaber er væsentlig.

Sikringsglas er lamineret respektive lamineret (hærdet-hærdet) glas i forskellige kombinationer, afhængig af hvad det skal beskytte mod og, hvor effektivt man vil at sikringen skal være.

Her er forklaringen på, hvordan glas i klasserne P1A-P8B, BR1-BR7 og SG1-SG2 kan opfylde de krav som du selv eller din kunde stiller som krav til sikring.

Sikringsglas (security).

Det vil sige lamineret glas i forskellige kombinationer, afhængig af hvad det skal sikre mod og hvor effektivt der skal sikres. Der findes mange varianter af sikringsglas, men de er alle lamineret.

Forsikringsselskaberne bruger nu også de samme europæiske standarder som byggeriets standarder for sikringsglas. De gamle Skafor-klasser er nu afløst af nye Europæiske standarder.

Sikrings- og Sikkerheds-glasSikringsglas

Glas klassificeres i tre sikringsklasser:

Derudover findes også en Europæisk glas-standard for eksplosion.

Hærdet glas kan i mange tilfælde give en god beskyttelse mod glasnedfald, trykbelastninger, termiske spændinger og hårdhændet behandling. Men det er ikke specielt uigennemtrængeligt for folk, som ved hvordan man skal gøre, og giver derfor utilstrækkelig sikring mod hærværk og indbrud. Når der stilles krav til sikringsklasse kræves der altid lamineret glas, hvor de enkelte glas i laminatet i enkelte tilfælde desuden kan være hærdet. Valget af sikringsklasse skal vurderes under hensyn til sikringsområde, udrykningstid og om glasset også har indbygget alarmfunktion.

Lamineret sikringsglas

Lamineret sikringsglas har mange anvendelsesområder. Dets unikke funktion er at hindre eller forsinke gennemtrængning, uanset om det skyldes et ulykkestilfælde eller en kriminel handling. Modstandsevnen i det laminerede glas bestemmes for de forskellige typer dels af tykkelserne på glasset og folien, dels af hvor mange lag glas og folier som anvendes.Lamineret sikringsglas med to glas og en plastfolie opfylder, afhængig af glas- og folie tykkelser, kravene til at forhindre eller forsinke gennemtrængning, for eksempel for at beskytte mod faldskader, nedfaldende glas, hærværk og trykbelastninger.

Når der stilles krav til sikringsglas betyder det altid lamineret glas. Jo tykkere glas og folie og jo flere lag, desto mere effektiv sikring.Multilamineret sikringsglas

Multilamineret glas giver samme type af sikring som lamineret glas, men på et højere brudstyrkeniveau. Det forhindrer eller forsinker betragteligt gennemtrængning, selv ved meget kraftfulde og velplanlagte angreb. Derfor anvendes det først og fremmest som sikring mod indbrud og beskydning, samt ved meget store trykbelastninger. Kontakt glasspecialister hvis der ønskes sikringsglas mod eksplosion.

Sikringsglas som både er termisk hærdet og lamineret er den ideelle løsning i mange montager. Det tåler hårde stød uden at revne, ved mindre ulykkestilfælde eller uopmærksomhed. Yderglasset granulerer til ufarlige glasstykker hvis det overbelastes. Og det holder alligevel sammen til en skive som forhindrer eller forsinker gennemtrængning. Denne kombination er altså et godt valg på steder, hvor der kan forventes ekstra påvirkninger på glasset.

Korrekt montage nødvendig

Glasbranchen udviklede for nogle år siden, en uddannelse som kunne tilfredsstille forsikringsbranchens regler. Med en ny certificering af montagen er en ny uddannelse påkrævet så glasmontagen kan tilbydes efter forsikringsbranchens retningslinier, hvor der kan gives dokumentation for korrekt udførte installation.

Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev