« Tilbage

H.C. Andersen Museum – et eventyr, hvor glasfacaden spiller en stor rolle

Sidst revideret sep 2022
REDTZ Glas & Facade A/S

På det nye H.C. Andersen Museum i Odense er facaden en vigtig del af bygningens udtryk. De buede glasfacader, der inviterer den tilhørende have med blomster og tilsvarende buede hække med indenfor, er udarbejdet med en add-on-construction AOC.

Den 30. juni 2021 åbnede døren til det nye H.C. Andersens Hus i Odense, og med det har byen fået en ny eventyrlig attraktion, hvor glasfacaden spiller en stor rolle. Museet skal levendegøre den litterære verdenskulturarv og tiltrække både nationalt og internationalt publikum med sit totalkunstneriske rum.


Huset er fyldt med kunstneriske installationer. Den japanske stjernearkitekt, Kengo Kuma, har sammen med de danske samarbejdspartnere, Cornelius Vöge Atelier for Arkitektur, formgivet projektet, som afspejler H. C. Andersens eventyrlige univers med fantasi og fortællinger.

I udstillingen får gæsterne mulighed for at komme tættere på H. C. Andersens kreative sind og derved få inspiration til videre læsning af hans eventyr. Projektets areal er 5600 m², hvoraf 2500 m² er udstillingsareal og to tredjedele ligger under jorden.

Museumsbyggeriet kendetegnes ved de organiske former, hvor der er skabt cylindriske limtræskonstruktioner med glasfacader, der skyder op af jorden, og hvor formerne understøttes af en dertilhørende have med blomster, træer og buede hække i forskellige højder.

Ekstraordinært samspil

Det er den lokale producent, Redtz Glas & Facade A/S, der har været med til at realisere museets segmenterede glasfacade med facadesystemerne Schüco AOC 50, AOC 75, FWS 60 samt dørsystemet Schüco AD UP 75.

- Opgaven med at designe og projektere de buede glasfacader og få segmenteringen til at fremstå naturlig var svær. Byggepladsen var meget trang, men koordineringen med entreprenøren S. Guldfeldt Nielsen har været helt unikt og vores samarbejde er på dette projekt blevet styrket betragtelig, siger Morten Redtz Jensen fra Redtz og tilføjer:

- Særligt samspillet og forståelsen mellem byggelederne har været ekstraordinært. Vores egne montører og produktionsfolk har ydet en fantastisk indsats, under stort tidspres og med en høj sværhedsgrad i forbindelse med de segmenterede facader, der krævede at vi gjorde os umage om hver detalje.


Facaden er skabt med add-on-construction (AOC), der er en aluminiumskonstruktion, som monteres uden på en statisk underkonstruktion af stål eller træ, og alle segmenterede facader er håndmålte på stedet. I museet er det en montering på en limtræskonstruktion.

Aluminiumssystemerne giver en maksimal designfrihed i udformningen af ethvert element, hvilket betyder, at elementerne kan tilpasses til ethvert projekt og arkitektonisk udtryk. Glasfacaderne er segmenterede, hvilket er med til at skabe de cylindriske former i arkitekturen.Kontakt info til leverandør


REDTZ Glas & Facade - Se profil


info|redtz.dk
+45 6614 7-9-13Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas