« Tilbage
Svømmehal med glas fra SageGlass

Dynamisk glas fra SageGlass sikrer et godt indeklima i svømmehal

Sidst revideret sep 2022
SageGlass

Da Bergen kommune skulle renovere den gamle svømmehal fra 1970 i bydelen Fylkedalen, blev det vurderet, at svømmehallen efter mange års drift skulle rives ned for at opføre en ny moderne svømmehal. I august 2022 stod svømmehallen færdig, og Ortun skole har nu nye opdaterede faciliteter med både trænings- og terapibassin.

Svømmehallen bruges af Fylkedalens skoler og svømmeklubber og er åben for offentligheden flere dage om ugen.

Svømmehallen har nu fået to bassiner, hvor træningsbassinet har en justerbar bund, der kan hæves og sænkes efter behov. For enden af det 25 meter lange træningsbassin har SageGlass leveret 115 m² dynamisk glas til facaden, og med det dynamiske glas kan man bevare udsigten til de smukke naturomgivelser.

Glaspartiet fra SageGlass er lavet som et stort facadeelement, hvor alle glas tones samtidigt i op til 4 toningsniveauer, afhængig af påvirkning af lux fra solen! Uanset tidspunkt på året, og om solen står højt eller lavt på himlen, blænder den ikke de svømmende. Ideen fra SageGlass er, at hvis sol og varme påvirker det indvendige klima kombineret med den eksisterende høje luftfugtighed, vil indeklimaet komme under pres. Og en forventet fordampning af vandet i bassinerne vil være til stede. Dvs. ved at sænke lystransmittansen fra 54% til 18%, betyder det en sænkning af g-værdien fra 0,36 til 0,12.

Ønskes en stærkere afskærmning af solstrålingen, kan termoruderne tones yderligere til 6% i lystransmission og dermed opnås en g-værdi på 0,06. SageGlass sidste niveau er decideret solafskærmning, som anvendes ved intens solpåvirkning på en klar sommer- eller vinterdag (højtryk). Her kan SageGlass tones til 1% i lystransmittans og holde en g-værdi (solfaktor på 0,03). Dvs. SageGlass kan holde op til 97% af varmen udefra væk fra bassinområdet.

Alle SageGlass toninger foregår automatisk, men Ortun svømmehal er udstyret med manuel styring til at overstyre glassets toning.

Udover de 2 bassiner i svømmehallen er der to sæt omklædningsrum til drenge og piger, og hallen rummer også en forstue, vagtlokale, mødelokale, saunaer, depotrum, personaleområde og teknikrum til drift af bygningen.

Fakta

Adresse: Torgny Segerstedsvei 14

Bruttoareal: 3727 m²

Færdiggørelse: august 2022

Arkitekt: Norconsult a/s, Bergen

Totalentreprenør: Brødrene Ulveseth a/s

Bygherrerepræsentant: Asplan Viak

Glass mester: Gjesdal AluminiumKontakt info til leverandør


SageGlass - Se profil


jacobketner.vidkjaer|saint-gobain.com
+45 42 12 79 56Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas