Glasfakta - september 2022

Opholdsrum eller til dyrkning af grønt og blomster

Drivhuse fremstår i salgsmateriale og på billeder på de sociale medier ofte som et ekstra opholdsrum, lækkert indrettet og møbleret med lammeskind skødesløst henkastet på bænke og stole - parat til et hyggeligt selskab. Der er forskellige regler for, hvordan et drivhus må anvendes. Der skelnes mellem, om drivhuset er sekundær bebyggelse, til kortere ophold, eller om det er et beboelsesrum, som anvendes til længerevarende ophold.

Restauranter, hoteller og firmaer opstiller drivhuse, så gæster kan få en ekstra oplevelse, og medarbejdere kan få ekstra lys og komme tættere på naturen. Skønt ja! - Men her skal man huske, at kravene i Bygningsreglementet om lamineret sikkerhedsglas skal overholdes.

Glas genanvendt til belægninger på stier

Glasvejen i Middelfart - et projekt med fokus på genanvendelse. Knust glas er lagt henover gammel asfaltbelægning på stier i Middelfart. Den nye overfladebelægning skal forlænge stiernes levetid.


Danske EPD'er kan nu anvendes i Sverige og Norge

Danmark, Sverige og Norge er gået sammen om at anerkende hinandens EPD'er, miljøvaredeklarationer (Environmental Product Declaration). 

Det giver synlighed og adgang til større markeder for producenterne.


Velkommen til C. C. Jensen Window A/S

Innovative og bæredygtige clamp-on vinduesløsninger. Specialløsninger til Navy. Brandsikre vinduer. Service og reparation. 

C. C. Jensen Window tilbyder hele pakken og er blandt de førende producenter, som udvikler og leverer vinduer, glasløsninger og rammekonstruktioner til skibsindustrien – med mere end 50 års erfaring.

Se mere her

Velkommen til endnu en stærk specialist på Glasfakta.dk.

Ny CEO hos Glaseksperten

Efter knap to år som salgs- og vicedirektør er Jess Gregersen tiltrådt som CEO for Glaseksperten i Hjørring. Han har fokus på, at virksomheden skal fortsætte med at investere massivt i produktionsapparatet for at imødekomme efterspørgslen fra kunderne.

Glaskongressen '22 - 22. november

Glasindustriens Glaskongressen '22 er et arrangement i The International Year of Glass 22 og åbnes af formanden for FN's verdensomspændende initiativ til fordel for glas Alicia Duran, professor ved Instituto de Cerámica y Vidrio i Madrid.

International pris til dansk kunstner

Den danske kunstner Malene Nors Tardrup har med sit værk ”Længe er ikke evigt" vundet prisen Vanceva® World of Color Awards™ inden for kategorien interiør.

Vanceva® World of Color Awards™ er en international konkurrence, der hædrer arkitekter, indretningsarkitekter og andre branchefolk, der demonstrerer innovativ brug af farvet lamineret glas fra Vanceva® i deres arbejde.

Få vist dine produkter på Glasfakta.dk

Husk – har du information om produkter med relation til glas, kan du præsentere det på glasfakta.dk i artikler og i galleriet. Eller markedsføre det med bannerannoncer.

Kontakt Kim Aschenberg på telefon 4082 9778 eller på e-mail ka@glasfakta.dk.

Verdens højeste skyskraber af træ med glasfacader

Den 86,6 meter høje bygning med 25 etager er kåret som verdens højeste træbygning af Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH).

Nye vejledninger til BR18, kap. 32, 33 og 34

Bolig- og Planstyrelsen har revideret vejledningerne til BR18, kapitel 32, 33 og 34 om de certificerede statikeres og brandrådgiveres virke. Vejledningerne er således i overensstemmelse med seneste ændringsbekendtgørelse til bygningsreglementet BEK nr. 1030 af 27. juni 2022.


Se de seneste artikler fra vores leverandører:

Planlagte messer og events

glasstec 2022, Düsseldorf 20.-23. september. Se mere her.

Glaskongressen'22 22. november 9.30-17.00 på Hindsgavl Slot. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her