Glasfakta - oktober 2022

Krav om LCA og det klimavenlige valg

Fra 2023 indføres der i Danmark krav om LCA-beregning (Life Cycle Assessment) for al nybyggeri, og et loft over hvor meget CO₂ bygninger må udlede. Læs mere her.

Flere virksomheder har fokus på at reducere deres CO₂-udledninger. Velux gruppen har fx et mål om at reducere CO₂-udledningen fra virksomhedens drift til nul inden 2030. Sammen med Hydro vil de reducere CO₂-udledningen pr. kilo aluminium. Målet er at nå under 2,0 kg CO₂ udledt pr. kg aluminium i 2030, under en femtedel af det europæiske gennemsnit på 11,3 kg. Se mere her.

Satinal, der producerer mellemlag til sikkerhedsglas, har fremstillet det første bæredygtige glasmellemlag STRATO® Carbon Free, der for nylig har opnået ISCC+ certificering. Se mere her.

AGC Glass Europe arbejder også på at sikre en bæredygtig fremtid. På vej til kulstofneutralitet har man annonceret, at  inden udgangen af 2022 vil man producere en floatglasserie med et markant reduceret CO₂-aftryk på mindre end 7 kg CO₂ pr. m² for 4 mm klart glas. De vil hermed reducere de kulstofemissioner, der genereres under produktionen af dette glas med mere end 40 procent. Se mere her.

Saint-Gobains plan fra 2017 om at reducere CO₂-emissionen med 33% og emissioner, knyttet til indkøb og transport, med 16% inden 2030, blev allerede opnået i november 2020. Målet er at være klimaneutral i 2050. Det skal ske gennem forbedringer inden for energieffektivitet, produktvægtreduktion, øget genbrugsindhold og brug af grøn energi. Se mere her.

Solceller i facaden skal bidrage til elproduktion

Facadeentreprenøren HSHansen, MG Solar og DTU Fotonik har siden 2021 arbejdet på EUDP-projektet UnitSun hvor de arbejder med at udvikle verdens mest avancerede løsninger til præfabrikerede facader, der sikrer, at store mængder solceller implementeres i byggeriet. 

Læs mere her.

Klimakrav i bygningsreglementet

Fra januar 2023 indføres der klimakrav i bygningsreglementet for at nedsætte CO₂-udledningen fra byggeri.

VinduesIndustrien udgiver fire EPD'er, branchemiljøvaredeklarationer

Fra 2023 indføres der CO₂-regulering i BR18. VinduesIndustriens fire nye tredjeparts verificerede branchemiljøvaredeklarationer for vinduer (plast med stålindlæg, plast glasfiberforstærket, træ/alu og træ) imødekommer ønskerne fra byggebranchen om flere og mere valide miljødata:

Opdaterede Energiløsninger August 2022

Videncentret har opdateret alle 39 energiløsninger om klimaskærmen med nye energipriser og opdaterede CO₂-faktorer for el og fjernvarme. Energiløsningerne fokuserer alene på, hvad der er krav om ifølge BR.

Glaskongressen '22 - 22. november

Glasindustriens Glaskongressen '22 er et arrangement i The International Year of Glass 22 og åbnes af formanden for FN's verdensomspændende initiativ til fordel for glas Alicia Duran, professor ved Instituto de Cerámica y Vidrio i Madrid.

Windowology

VILLUM Window Collection præsenterer særudstillingen ”Windowology: New Architectural Views from Japan”. Udstillingen viser gennem temaer, hvordan vinduer har betydning for miljø, det moderne byliv, håndværk, design, arkitektur, film og den trykte litteratur.

Få adgang til alle artikler

Glasfakta.dk indeholder mere end 500 artikler med værdifuld viden, fakta og vejledning om glas. Ønsker du – og dine kolleger – fri adgang til alle artikler, så tegn et årsabonnement for firmaet for kun kr. 1.250 + moms. 

Send din bestilling til Kim Aschenberg på e-mail ka@glasfakta.dk.
Se de seneste artikler fra vores leverandører:


Se de seneste artikler fra Glasfakta

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her