Glasfakta - marts 2022

13% færre indbrud i 3. kvartal 2021 sammenlignet med 2020

Vinduet er indbrudstyvens fortrukne indgang. Vinduesproducenter kan gøre det sværere for tyven at få adgang ved at tilføje indbrudshæmmende detaljer.


SWISSPACER har igen fokus på Danmark

SWISSPACER, der producerer spacer/varmkantprofiler med høj energieffektivitet til vinduesindustrien, har igen fokus på det danske marked og har derfor valgt at genoptage samarbejdet med Glasfakta. Et stort velkommen tilbage.

Nyt vindue fra KRONE

KRONE Vent vinduet sikrer en økonomisk og fornuftig løsning på indeklimaproblemer. Det nye vindue fra KRONE trækker automatisk og uden strøm frisk luft ind i boligen og sikrer en konstant ventilation.

Opdaterede publikationer fra Glasindustrien

Glasindustrien udgav i januar tre opdaterede publikationer. Det drejer sig om databladet Termisk hærdet glas og to vejledninger Glas til elevatorer og Fuldglasvægge.

Stor interesse for farvede vinduer og døre

Hos vindues- og dørproducenten Vindunor oplever man i øjeblikket en stor interesse blandt danskerne for farvede vinduer og døre.

NSG group lancerer Pilkington Botanical™

Optimal lystransmission er en topprioritet i drivhuse for at maksimere udbyttet. Pilkington Botanical-serie tilbyder en række glasprodukter, der optimerer lystransmissionen.


Bygningspuljen åbner igen 16. marts

Onsdag den 16. marts kl. 10 åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen. Puljen giver tilskud til boligforbedringer, der sparer energi.

DTU Byg ophører som et institut

DTU etablerede 1. marts 2022 i stedet to nye institutter: Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi og Institut for Miljø- og Ressourceteknologi. DTU Bygs forskningssektioner er overgået til de nye institutter.

”Som Udført” vejledning 2022

Ydelsesbeskrivelsen ”Som udført 2000” afløses af vejledningen ”Som Udført 2022”, der kan benyttes sammen med Ydelsesbeskrivelserne for Byggeri og Landskab 2018 og Anlæg 2019.

Som Udført 2022 er udarbejdet af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI og Danske Arkitektvirksomheder. Se "Som udført".

Arbejdstilsynets vejledning om tagarbejde er ændret

Arbejdstilsynet har ændret AT-vejledning 2.4.2 om fald fra højden ved arbejde på tage. Bekendtgørelsen trådte i kraft 1. januar 2022. Arbejdstilsynet vil håndhæve reglerne fra marts 2022.

Se de seneste artikler på Glasfakta

Se de seneste artikler fra vores leverandører

Planlagte messer og events

International Year of Glass, IYOG fejres med et symposium på Aalborg Universitet i dagene 18. og 19. maj. Se mere her.

Aflysninger og udsættelser

Building Green Aarhus planlagt til 30.-31. marts 2022 afholdes 15.-16. juni i år. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her