Glasfakta - juni 2022

Vinduesbranchen gør status over rekordåret 2021

Tempoet er højt og kravene mange i branchen, som leverer dagslys, gratis solvarme og frisk luft til danske bygninger. Fremtiden byder på et skifte i fokus fra energieffektivitet i snæver forstand til bæredygtighed i bred forstand.

Glaskongressen '22 - 22. november

Glasindustriens Glaskongressen '22 er et arrangement i The International Year of Glass 22 og åbnes derfor af formanden for FN's verdensomspændende initiativ til fordel for glas, Alicia Duran, der er professor ved Instituto de Cerámica y Vidrio i Madrid.

COWI og Arkitema har udviklet en ny LCA Platform

I løbet af 2023 bliver Life Cycle Assessment (LCA), der omfatter bygningernes klimabelastning, en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri over 1.000 m2.
COWI og Arkitema har udviklet en ny LCA Platform, som forbinder data fra forskellige kilder i ét samlet overblik med øjeblikkelige, transparente data om et projekts miljøpåvirkning.


Hent vejledning i værdibyg.dk

VærdiByg udgiver rigtig gode vejledninger om mange emner, og i bilagene er der praktiske værktøjer, som er lige til at bruge eller få inspiration fra.
Et par eksempler:
· AB18/ABR18’s regler om projektgennemgang
· Nedrivning – cirkularitet, forundersøgelser, miljøkortlægning eller udbud
· Økonomi og risikostyring i byggeprojekter

Saint-Gobain og kulstoffri produktion af planglas

Ved et pilotprojekt i Frankrig er det lykkedes Saint-Gobain at gennemføre en CO2-neutral produktion af planglas. Der blev udelukkende anvendt genbrugsglas og 100 % grøn energi, produceret af blandt andet biogas.


Glasindustriens Årsmøde og Generalforsamling

Glasindustrien afholdte årsmøde og generalforsamling i maj.


Matteret til gennemsigtigt glas med et klik

Med SMART GLAS kan du med trådløs betjening skifte mellem mattering og gennemsigtighed i glas. Det foregår via fjernbetjening eller en kontakt.


Velkommen til SMART GLAS på Glasfakta.


Inspiration til sommerens udflugter

Klik ind på Glasfaktas forside og få inspiration til, hvor du kan opleve glas som kunst eller glas i specielle bygningsværker. - God sommer!

Hempel Glasmuseum skifter strategi

Hempel Glasmuseum er åbnet for sæsonen med et ændret fokus i udstillingsvirksomheden. Der bliver fremover ikke årlige temaudstillinger, i stedet vil man fokusere på fremvisningen af Hempels store samling af antikke glas – som museet blev bygget til.Verdens længste glasbro


Saint-Gobain er med i opløbet i Guinness World Records! Det gælder glasløsningen på broen Bach Long (på vietnamesisk: Hvid drage) i højlandet i Nordvietnam, der kan være den længste glasbro i verden - mere end 600 m lang hængende ca. 150 m over jordens overflade.


Vi tager den lige igen!

Se de seneste artikler fra vores leverandører

Planlagte messer og events

glasstec 2022, Düsseldorf 20.-23.september. Se mere her.
Glaskongressen'22 22. november 9.30-17.00 på Hindsgavl Slot. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her