Glasfakta - januar 2022

Energipriserne stiger - hvad kan jeg gøre?

Med skyhøje energipriser er energiforbruget igen kommet i fokus - særligt hvis ens opvarmningskilde er el eller gas. Vinduerne er et sted, hvor man kan få meget for sin investering. Skifter man gamle termoruder ud med nye energiruder, får man en mærkbar isoleringseffekt og et langt bedre indeklima uden træk og en besparelse på varmeregningen.

Energivinduer er i dag så godt isolerende og opbygget, så de tilfører boligen energi i form af solenergi gennem ruderne.

Der er mange overvejelser, når man skal have nye vinduer som - skal ruden bygges op som en 2-lags eller 3-lags rude og hvilken kvalitet skal glasset være? Skal det være jernfattigt glas, energiglas, lyddæmpende eller solafskærmende glas?

Læs nogle af artiklerne herunder:

DVV-mærkede vinduer til danske byggetraditioner og det nordiske klima

En bred vifte af vinduer i forskellige designs, men alle med en ensartet, høj kvalitet og garantisikring er certificeret med det danske kvalitetsmærke, DVV, Dansk Vindues Verifikation, som dokumentation for at de overholder danske kvalitetsstandarder.

Nyt videnscenter skal hjælpe byggebranchen med CO2-reduktion

Fra januar 2023 indføres der et klimakrav i bygningsreglementet, som betyder, at nybyggeri, der er omfattet af energirammen, skal dokumentere bygningens samlede klimapåvirkning med en livscyklusvurdering (LCA).


Ny udgave af "Vinduesord"

VILLUM WINDOW COLLECTION's ordbog "Vinduesord" er nu kommet i 3. udgave. Man kan få et eksemplar af bogen, hvis man besøger museet.

Kvikguide til virksomheder om miljømarkedsføring

Forbrugerombudsmanden har udgivet en kvikguide til virksomheder om miljømarkedsføring.

Grøn, klimavenlig, miljørigtig og bæredygtig er ord, man kan støde på i beskrivelsen af projekter, byggerier og byer. Nu skal det kunne dokumenteres, hvad ordene dækker over. Vildledning er ulovligt og skadeligt.

Lær mere om EPD’er i fire nye guides

Hvad er en EPD? Hvor får jeg fat i en EPD? Hvordan læser jeg en EPD? Hvordan bruger jeg en EPD?

Du kan finde svar på spørgsmålene i 4 forskellige guides, som EPD Danmark netop har udgivet. Se mere her.

International Year of Glass, IYOG

I Norden fejrer vi ”glasåret” med mange spændende events og arrangementer, der alle har fokus på udbredelsen af glas og dets unikke kvaliteter. Der er blandt andet planlagt et symposium på Aalborg Universitet i dagene 18. og 19. maj. Se mere på Glasindustriens hjemmeside – klik her!

Ufaglærte uddannes til produktionsassistenter

KPK Døre og Vinduer og Skive College har oprettet en voksenlærlinge uddannelse, der opkvalificerer medarbejderne til produktionsassistenter. Det giver større forståelse for produktionen og større medarbejdertilfredshed.

Ændringer i BR18 – opdaterede vejledninger

Der er en del ændrede vejledninger: Præ-accepterede løsninger for enfamiliehuse (brand), for undervisningslokaler mv., for bygningsafsnit, hvor personer ikke kan bringe sig i sikkerhed ved egen hjælp, for hoteller mv. Vejledningerne om ventilation, energiforbrug, funktionsafprøvning, lydforhold, lys og udsyn er også ændret i forbindelse med årsskiftet.

Velkommen på Glasfakta. Se præsentationen af vores tre nye leverandører nedenfor.


Alt under ét tag

Niels Juel Pedersen har egen termorude-produktion og tilbyder høj fleksibilitet og leveringssikkerhed.

Alt er samlet under ét tag. Specialister, der kan rådgive om mulighederne inden for glas- og aluminiumsproduktion. En designafdeling, der tager hånd om design, brugervenlighed og funktionalitet. Produktions- og kvalitetsfolk, der tager et overordnet overblik på løsningen for at sikre sig, at alt er i orden.

Niels Juel Pedersen tilbyder montering fra egne lastbiler, som med kran og sug installerer med præcision.

Fleksibilitet er en standard

Hos KRONE Vinduer lægger man vægt på, at fleksibilitet er en standard. Med mere end 60 års erfaring, den nyeste produktionsteknologi og 170 dedikerede medarbejdere fremstiller virksomheden gennemtestede kvalitetsløsninger indenfor døre og vinduer i mange materialer.

KRONE Vinduer tilbyder en bred vifte af muligheder indenfor lyddæmpning, solafskærmning, store elementer, brandelementer, limede glashjørner, ventilationsvinduer m.m., og altid med et elegant design.

Certificerede systemer til krævende glasarkitektur

Design, sikkerhed, kvalitet og funktionalitet - det er grundpillerne i GLASSLINE’s innovationer inden for design og moderne glasarkitektur.

GLASSLINE’s certificerede systemløsninger inden for glasbefæstelser, fuldglas glasværn, rammeløse baldakinkonstruktioner, vindafskærmninger, displays og gulv-til-loft-ruder har et førsteklasses ry hos arkitekter, entreprenører og slutkunder, både nationalt og internationalt.

Se de seneste artikler på Glasfakta

Se de seneste artikler fra vores leverandører

Planlagte messer og events

Glass Performance Days 2021, GPD afholdes 15.-18. februar 2022 i Tampere, Finland. GDP var oprindeligt planlagt til at foregå 20.-22. oktober 2021.

Aflysninger og udsættelser

Building Green Aarhus planlagt til 30.-31. marts 2022 afholdes 15.-16. juni i år. Se mere her.
Byggeri'22, Danmarks største byggerimesse udskydes fra 1.-4. marts 2022 til 21 -24. marts 2023.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her