Glasfakta - december 2022
2022 var af FN udnævnt til at være International Year of Glass, og der har i løbet af året – og over hele kloden – været afholdt rigtigt mange events med fokus på glas og glassets mange kvaliteter. Emnerne har været mange; genanvendelse, bæredygtighed, teknologi, smart glas, indeklima, sikkerhed og meget mere.

Brugen af glas kommer også i fokus i det kommende år;

Allerede først i det nye år forventes Bygningsreglementets nye vejledning om glaspartier og glasværn at komme i høring. Det er vigtigt, at eksempelvis krav og retningslinjer om personsikkerhed ved brugen af glas er klare, så sikkerheden er i top.


Vi siger tak for jeres interesse og for de mange spændende løsninger og bidrag fra vores leverandører – og ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

På gensyn i 2023.

Nyt tillæg om vinduer, glas og facader

Brancheforeningen VinduesIndustrien fokuserer i første udgave af tillægget Vinduer & Facader på vinduer, glas og facader.

Fra gamle vinduer til vinflasker og bænke

Ruderne fra 1.400 gamle vinduer fra en boligforening er blevet omdannet til bl.a. tyske vinflasker. Vinduesrammerne er blevet til bænke i boligforeningen og til spånplader.


Guides om klimakravene fra VCBK

Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger har udgivet fire korte guides om klimakravene:
- Bygningsejerens/bygherrens rolle
- Rådgiverens rolle
- Entreprenørens/håndværkerens rolle
- Byggesagsbehandlerens rolle

Husejere energiforbedrer på livet løs

I en undersøgelse fra Energistyrelsen om husejeres energirenovering (2.000 personer deltog) svarede 48%, at de har udskiftet vinduerne.

Se de seneste artikler fra vores leverandører:Se de seneste artikler fra Glasfakta:


DM i Skills 2023

Fredericia 2. - 4. februar. Der skal kåres 45 nye danmarksmestre. Der skal sættes fokus på erhvervsuddannelsernes dygtigste unge, som skal inspirere andre unge til at vælge erhvervsuddannelser.

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her