Glasfakta - april 2022

Fuglevenlige glas

Fugle har her i foråret krydset mange grænser for at nå til deres ynglesteder. Nogle fugle dør undervejs af naturlige årsager, andre dør, fordi de flyver ind i vinduer og glasfacader. I USA mener man, at det er over en milliard fugle, der dør, fordi de flyver ind i glas.

Vinduer i alle størrelser er teoretisk set usynlige for stort set alle fugle, men der findes i dag forskellige metoder til at gøre glasset synligt for fugle. Læs mere om det her.

Facadedagen 2022 afholdes 28. april

Facadedagen 2022 afholdes 28. april i HUSET Middelfart. Facadedagen er den årlig event, hvor centrale aktører mødes for at høre om nyeste regler, teknik og løsninger inden for området og for at netværke.

International Year of Glass, IYOG22

Symposium på Aalborg Universitet i dagene 18. og 19. maj.
Se mere på Glasindustriens hjemmeside – klik her!

Fremtidens forstad skal være fri for trafikstøj

COWI og Labland har, i et projekt støttet af Realdania, indsamlet og analyseret den seneste viden om støj fra motorveje. Nu præsenterer de løsninger og principper for, hvordan kommuner og stat i fremtiden kan håndtere motorvejsstøj gennem bl.a. lette og tunge overdækninger.


Der dør årligt flere mennesker af trafikstøj, end der dør i trafikken

I EU anslås det, at støj forårsager 10.000 årlige tilfælde af for tidlig død. Men hvad kan vi gøre ved det?

I en ny podcast-serie stilles skarpt på, hvordan støj og lydforhold påvirker vores hverdag og livskvalitet – og hvad vi kan gøre for at forbedre situationen. Podcasten er udviklet af projektet ”Industriens nationale lyd og luft LAB” og er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.


Nyt Videnscenter om bygningers klimapåvirkninger

Det nyåbnede Videncenter om Bygningers Klimapåvirkninger (VCBK) skal hjælpe byggebranchen med at blive klar til kommende krav til byggeriets CO2-aftryk, der indføres i bygningsreglementet fra 2023.

Testen for bygningsreglementets kommende klasse for bæredygtighed forlænges.

Testfasen forlænges frem til 1. november 2023, hvor det forventes, at minimum 50 byggeprojekter vil være færdige. Dokumentationen forventes her at være tilstrækkelig til at kunne evaluere kravene og afklare, hvordan fremtidens bæredygtige byggeri skal reguleres i bygningsreglementet.

Investeringer giver stærkt resultat hos Glaseksperten

En kombination af et gunstigt marked, en god timing omkring investeringer og en stærk fokus på lønsomhed i hele organisationen løfter nu for alvor bundlinjen hos den danske glasproducent.

Bygningsdelsspecifikationer fra DiKon, BIM7AA og Molio

Bygningsdelsspecifikationerne udgør en dansk LOD defacto standard til anvendelse på byggeprojekter i DK.

Se de seneste artikler på Glasfakta

Se de seneste artikler fra vores leverandører
Vi ønsker alle en dejlig påske!

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her