Glasfakta - september 2021

Rejsegilde på Statens Naturhistoriske Museum

På Oceansalens kuppel på det nye Statens Naturhistoriske Museum i København er man i gang med montering af 1600 triangulære glas.

Strøm og data overføres gennem glas

Power-Tap består af lamineret ikke-ledende og ledende glas som NSG TEC™. Enheden gør det muligt at overføre strøm eller data mellem laminatets forskellige lag. Produktet er et samarbejde mellem Cohda og NSG Goup.

Branchevejledning for indeklima i skoler

Et sundt indeklima er alfa og omega for at opfylde skolernes fornemmeste funktion – at give skolebørn de bedste betingelser for indlæring. Den nye branchevejledning er et konkret værktøj til et sundt indeklima i skolerne, og kan bruges både til nybyggeri og renovering.

Gasflammer og smadret glas på forvarsmesse

Det kemisk hærdede glas stod stort set imod det hele. Der blev sat ild til og smadret glas blandt intelligente sigtesystemer på Forsvarsministeriets årlige industridag, FMI. Mirit Glas deltog på FMI 2021.


Green Building Council Denmark

DGNB manual for nye bygninger og omfattende renoveringer 2020. Den nye version af DGNB-systemet ønsker at sætte endnu mere fokus på godt indeklima og lavt klimaaftryk. Biodiversitet i bebyggede miljøer er et nyt indsatsområde.

Glas et nøglemateriale i det moderne liv

En lille film fra Glass for Europe der hylder glassets mange uundværlige egenskaber og funktioner.

MOLIO kursus: Bygningsmaterialer

Få indblik i bygningsmaterialer og deres ydeevner. Kurset omhandler alle de gængse bygningsmaterialers egenskaber. Vedrørende glas, her hører du om glas i forhold til BR18, energiglas, solafskærmende glas, sikkerhedsglas, sikringsglas, støjdæmpning, brandbeskyttende glas og om standarder og vejledninger ved Carl Axel Lorentzen fra Glasfakta

100 kvadratmeter solspejle på Brøndby stadion

Et solreflektor-system spejler sollys ned på banen året rundt for at gavne væksten i græsset. Brøndby stadion er det første stadion i verden med en bæredygtig og økonomisk løsning til at tilføre græsset det manglende sollys.

Se de seneste artikler fra vores leverandører


Planlagte messer og events

Verdens beste byggematerialer. Bygg Reis Deg 20.-23. oktober 2021, Lillestrøm, Norge. Glass- og Fasadeforeningen deltager på Bygg Reis Deg messen med en 600 m2 stor stand. Her vil man vise branchens faglige bredde og glassets mange anvendelsesområder. Læs mere her.
Building Green København d. 3. - 4. november 2021. Årets tema: Alt er forbundet. Se mere her.
Building Green Aarhus d. 30. - 31. marts 2022. Se mere her.

Aflysninger og udsættelser

GPD, der var planlagt til 20. - 22. okt. i år, er udsat til 16. - 18. feb. 2022. Som Covid-situationen ser ud, skønner man, at der stadig vil være rejserestriktioner, og at en del deltagere ikke vil have mulighed for at være fuldt vaccineret til oktober i år. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her