Glasfakta ønsker God Jul

I 2021 har der været fokus på vinduer og bæredygtighed i byggeriet. Fra 1. februar ophørte systemet med energiklasser, alle vinduer skal herefter være A-mærket. Derudover vedtog Folketinget i marts en klimaplan, der skal reducere udledningen af CO2 i byggebranchen.


Læs artiklen: Intet krav om 3-lag glas i vinduer i BR18, version 2021


Vi ser nu frem til 2022, som FN har valgt som International Year of Glass, IYOG. I Norden fejrer vi ”glasåret” med rekordmange spændende events og arrangementer, der alle har fokus på udbredelsen af glas og dets unikke kvaliteter. Du kan få en oversigt over arrangementerne på Glasindustriens hjemmeside – klik her – og sæt allerede nu krydser i kalenderen.


Glasåret vil også sætte sit tydelige præg på Glasfakta.dk, hvor vi vil følge udviklingen og de nye trends inden for anvendelse af glas – i tæt samarbejde med vores leverandører inden for glasbranchen. 2022 bliver et rigtigt spændende år på Glasfakta.dk! Har du lyst til at være med – se mere her.


Vi ønsker alle en god jul og et godt nytår.

GLASSOLUTIONS i Danmark får ny ejer

GLASSOLUTIONS i Danmark bliver fra 1. januar 2022 en del af den tyske koncern, Semcoglas Holding GmbH. GLASSOLUTIONS i Danmark har siden starten af 1970’erne været ejet af Saint-Gobain.


GLASSOLUTIONS vil efter en overgangsperiode igen benytte navnet SCANGLAS, som virksomheden tidligere har brugt.


Læs mere her.

Tarpgaard A/S Alu- og Glasfacader

Tarpgaard Alu- og Glasfacader udfører alle former for glasarbejde og aluminiumskonstruktioner – og hvis der er behov for hurtig levering, klarer man også det. Et eksempel herpå er Vejle P-hus, hvor 2200 kvm. lukning af facader med glas blev udført på 4 uger. Traditionel montage ville have taget 8-10 uger.


Se et udvalg af flotte løsninger fra TARPGAARD på Glasfakta.dk

Glashærderiet A/S

Glashærderiet A/S producerer alt fra spejle og almindeligt tilskåret glas, til unikke og specielle CNC-løsninger. Virksomheden har hurtig levering, en unik faglig rådgivning samt en topmoderne produktion på 2000 kvm. i København. Alt er krandækket, med mulighed for at belægge glasset med den unikke ClearShield® "non-stick" teknologi.


Se mere om Glashærderiet på Glasfakta.dk

The Association of Glass Nordic

Syv nordiske glasforeninger stiftede i begyndelsen af november The Association of Glass Nordic, AGN. Samarbejdet vil fokusere på bæredygtighed og teknologiske innovationer.


Læs mere her.

Nyt Erfaringsblad fra BYG-ERFA

BYG-ERFA har publiceret et nyt erfaringsblad omhandlende glas:

BYG ERFA (31) 21 11 27 Sikringsglas – indbrud, skud og terrorsikring


Se mere her.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18). Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar 2022.


Se bekendtgørelsen her.

Nyt fra Dansk Standard

De nye publikationer har betegnelsen DS/CEN/TS, hvilket betyder, at de er europæiske tekniske specifikationer, der har status som DS-informationer.


Glaskonstruktioner – Del 1: Grundlag for design og materialer

Glaskonstruktioner – Del 2: Tværbelastede glaskomponenter

Glaskonstruktioner – Del 3: Glaskomponenter belastet i planet og deres mekaniske samlinger


Se mere her.

Se de seneste artikler på Glasfakta

Energiforbedring af vinduer med koblede rammer

Glas til museer og udstillinger


Se de seneste artikler fra vores leverandører

Mirit Glas: Skærm der beskytter mod coronavirus (COVID-19)

Planlagte messer og events


Glass Performance Days 2021, GPD afholdes 15.-18. februar 2022 i Tampere, Finland. GDP var oprindeligt planlagt til at foregå 20.-22. oktober i år.


Building Green Aarhus d. 30.-31. marts 2022. Se mere her.

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her