Glasfakta - november 2021

Danmark vinder to OL-medaljer i arkitektur

Amager Bakke i København og Streetmekka i Aalborg er blandt vinderne ved den store kongres i Köln, hvor Den Internationale Olympiske Komité uddeler medaljer til idrætsanlæg fra hele verden.


Høring over udkast til ændring af bygningsreglementet

Bolig- og Planstyrelsen har udarbejdet udkast til ændring af bekendtgørelse om bygningsreglement 2018 (BR18). Høringsfristen er den 8. november 2021. Forslag til ændringer vedrører blandt andet krav til yderdøre med og uden glas.

Eiler Thomsen Alufacader var med til at udvikle facaden på NEW ARCH

Eiler Thomsen Alufacader A/S blev bedt om at udvikle og montere facaden på den nye arkitektskole i Aarhus, NEW AARCH. Facaden skulle være rå og industriel; skruer og de bærende konstruktioner skulle være synlige.

Lyddæmpende glas skal sikre arbejdsro

Glaseksperten har leveret termoruder med lyddæmpende glas til nyt virksomhedsdomicil, der er placeret tæt ved motorvej E45 i Nordjylland.


Brandskydedør i glas klarede brandtest i 80 minutter

Langt de fleste brandskydedøre på markedet er udviklet og testet i en fast væg. Brandskydedøren fra SKANDI-BO er endda testet i en EI60 glasvæg.


Fasadgruppen Group AB buldrer ind på det danske marked

Fasadgruppen Group AB, Nordens største facadekoncern, har indtil videre opkøbt tre danske virksomheder. Det er P. Andersen & Søn, Cortex og Byens Tag & Facade A/S, der pt er koncernens tre danske datterselskaber.

Dovista frasælger tysk brand

Den danske vinduesgigant Dovista A/S har frasolgt koncernens tyske vinduesbrand Unilux til den internationale investor Aurelius. I september opkøbte Dovista Weru Group, hvor Unilux var en del af. Frasalget gøres for at "fintune porteføjlen og strømline den tyske forretning mod vækst".

Glasstec CO2-neutral med glas

"glasstec UPDATE" vil fokusere på klimaneutralitet, energiforbrug og nye anvendelser af grønne metoder og materialer. Konferencen foregår 25.-26. november i Düsseldorf. Der er mulighed for web-adgang begge dage.

Ny standard DS/EN 17410:2021

DS/EN 17410:2021 Plast – Genbrug i kontrolleret kredsløb af PVC-U-vinduer og -døre, post-forbruger (eller post-brug).

Planlagte messer og events

Building Green Aarhus d. 30. - 31. marts 2022. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her