Glasfakta - marts 2021

Krav om bæredygtigt byggeri indskrives i Bygningsreglementet

På vej mod bæredygtig omstilling af bygge- og anlægssektoren. Folketinget vedtog i begyndelsen af marts en ny klimaplan, som skal reducere udledningen af CO2 i byggebranchen.


De største barrierer er manglende viden og økonomi

En ny analyse fra Energistyrelsen og Bolig- og Planstyrelsen indikerer, at energikravene i bygningsreglementet ved renovering af eksisterende bygninger kun bliver overholdt i ca. 75% af renoveringsprojekterne i énfamilieshuse. - Men man har forslag til tiltag, der kan sætte gang i renoveringerne.

Igen mulighed for tilskud til energirenovering og grøn varme

Bedre mulighed for at få tilskud når de utætte vinduer trænger til at blive skiftet ud. Fremover bliver der flere årlige ansøgningsrunder til Bygningspuljen. Næste ansøgningsrunde åbner i starten af april efter påske.

Logoer fra Glasfakta's samarbejdspartnere

Mød 5 stærke glasvirksomheder

Spændende cases og glasløsninger fra vores leverandører er et betydeligt område på Glasfakta.dk, som giver inspiration og udfolder de mange muligheder med glas. Derfor er vi også rigtigt glade for at byde velkommen til endnu 5 stærke glasvirksomheder:

Alu Design har specialiseret sig i at udvikle, producere og montere energi- og støjforsatsvinduer, både til private og erhverv. Virksomheden leverer direkte til slutbrugeren og kan tilbyde rådgivning, måltagning og efterfølgende montering.

ShadowWindows er leverandør af intelligent, integreret solafskærmning, og producerer og leverer persienner og plisségardiner til persienneruder og frithængende løsninger, med både manuel og elektrisk styring.

SKANDI-BO udvikler og producerer, på egen fabrik i Danmark, glasvægge, der forener stilren æstetik med en kompromisløs holdning til funktionalitet, herunder glasskillevægge og døre, der lever op til den høje brandklassificering, EI60 (BS60).

bo-glas er blandt de førende producenter herhjemme inden for unikke, avancerede produkter i glas, fx farvet glas, ruder med solafskærmning, lydisolerende glas og sikkerhedsglas til bordplader, døre til badeværelser, hylder, låger eller skillevægge.

GLASPARTNER har egen produktion i Esbjerg og tilbyder et bredt sortiment af glastyper, glasudformninger og farver, tilpasset kundens behov og ønsker. Virksomheden lagerfører alle gængse former for glasprodukter, som sikrer kunderne en hurtig levering.

Der er penge i brugte vinduer og døre

Vinduer og døre fra historiske huse ender nogle gange på lossepladsen. Klassiske Vinduer opkøber vinduer og sælger dem videre til kunder, der anvender dem i renoveringsopgaver eller til kreative løsninger i orangerier eller til indvendige skillevægge.

Se mere på Klassiske Vinduer

Skal 2022 være FN’s Internationale Glasår?

Der arbejdes fortsat ihærdigt i internationale glasorganisationer på, at 2022 skal udnævnes som FN’s Internationale Glasår, IYOG, for at fremme udbredelsen af glas og dets unikke kvaliteter. Afgørelsen skulle falde på FN’s generalforsamling 28. april.

Planlagte messer og events


Building Green, digitalt den 21. og 22. april. Ny viden og inspiration om bæredygtigt byggeri og arkitektur. Programmet livestreames. Gratis tilmelding her.

GPD Finland 20. og 22. oktober 2021. Glass Performance Days (GPD) afholdes i oktober. Begrænsning på fysisk antal besøgende, udstillere og oplægsholdere. Mulighed for at overvære eventet virtuelt. Deadline for tilmelding som udstiller er 18. april. Se mere her.

Aflysninger og udsættelser


Glasstec der var planlagt fra 15. til 18. juni 2021 aflyses. Næste Glasstec er planlagt til 20. - 23. september 2022.

GLASKONGRESSEN 21, der var planlagt til den 24. marts 2021, udsættes. Man forventer at kunne afholde arrangementet i dette efterår.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her