Glasfakta - januar 2021

Intet krav om 3-lag glas i ny BR18

Efter offentliggørelsen af den nyeste version af BR18 er mange af den opfattelse, at de aktuelle energikrav til vinduer betyder, at man nu kun kan anvende vinduer med 3-lags glas.

1. februar gælder den danske særregel om komponentkrav til vinduer, og fra den dato ophører systemet med energiklasser. Alle vinduer skal herefter være A-mærket. På det danske marked har vi fem forskellige vinduesproducenter, der producerer 2-lags træ/alu-vinduer med A-mærke.


Byggeriet får nyt ministerium

Byggeriet fik i torsdags nyt ministerium; Indenrigs- og Boligministeriet, stadig med Kaare Dybvad som minister, men nu med et større ansvarsområde.

Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for at skabe et sammenhængende Danmark og sikre balance mellem land og by.

Miljøstyrelsen, offentlig høring, støj

Den offentliggjorte vejledning skal fastsætte vejledende grænseværdier for støj udendørs på facaden af boliger og udendørs opholdsarealer til brug for regulering jf. miljøbeskyttelsesloven i transformationsområder. Herudover skal vejledningen fastsætte indendørs grænseværdier for støj til brug for planlægning jf. planloven i transformationsområder.


Building Green, digitalt den 21. og 22. april

Sæt kryds i kalenderen den 21. og 22. april, hvor du kan deltage på Building Green Aarhus digitalt. Du kan være sikker på at få ny viden og inspiration om bæredygtigt byggeri og arkitektur, når hele programmet livestreames.

Nu åbnes kassen med tilskud til energibesparelser igen

18. januar kunne private virksomheder igen søge tilskud til projekter, der sparer energi. Det er anden gang Erhvervspuljen åbner. Der er afsat 175 millioner kroner i den nye runde, der kan søges frem til 1. februar.

Dovista har erhvervet sig schweiziske Arbonia Windows Division

Med købet af Arbonia Windows Division, som er aktiv i Centraleuropa, med stærke positioner i Polen, Schweiz, Slovakiet og Tyskland, udvider Dovista sin portefølje med fire stærke brands og bliver dermed en betydende producent af facadevinduer og -døre i Europa.

Miljøvenligt malet glas i alle regnbuens farver til hele huset

Malermaskinen hos glarmester F. Weien Svendsen kan male i over 15.000 forskellige farver i både Pantone, RAL og NCS-farvesystemet. Farverne er fremstillet i holdbar og slidstærk, vandbaseret maling, der er grundigt testet på glas både ude og inde.

Krav om energieffektivisering i statens institutioner

Den 1. januar 2021 trådte et nyt cirkulære i kraft, hvorefter alle ministerier med tilhørende institutioner m.v. skal udvise energieffektiv adfærd med hensyn til energi- og vandforbrug.

Nye udgivelser fra Glasindustrien om sikkerhedsglas

Glasindustrien har i december opdateret sin vejledning om brugen af sikkerhedsglas i boliger og udarbejdet en helt ny om sikkerhedsglas i offentligt tilgængelige bygninger.

Vaccine giver SCHOTT betydelige ordrer

SCHOTT har øget produktionen af glas til COVID-19 vaccine. SCHOTT's glas bruges i 75 procent af alle COVID-19-vaccineprojekter, der er godkendt og venter på godkendelse.

Aflysninger og udsættelser
Glasindustrien har grundet pandemien valgt at udsætte GLASKONGRESSEN 21, der var planlagt til den 24. marts 2021. Man forventer at kunne afholde arrangementet i dette efterår.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her