Glasfakta - februar 2021
2021 udgaven af BR18 er trådt i kraft, inklusiv den danske særregel om komponentkrav til vinduer

På et tidspunkt bliver der jo igen mulighed for at mødes. Glasfakta tilbyder forskellige BR18 kurser, se herunder. Forbered allerede nu et kursus og kom på forkant.


Intet krav om 3-lag glas i ny BR18

Fra 1. februar skal alle vinduer være A-mærket. På det danske marked har vi fem forskellige vinduesproducenter, der producerer 2-lags træ/alu-vinduer med A-mærke.

Helvægselementer med færdigmonterede vinduespartier

Vinduerne på Nicolinehuset i Aarhus er monteret på elementfabrikken. Det er med til at gøre byggeriet ekstra effektivt.

Gennemsigtige solceller til vinduer

I et nyt EU-projekt kaldet Citysolar vil forskere fra Syddansk Universitet over de næste tre år udvikle og fremstille gennemsigtige solceller sammen med kommercielle partnere.

Ny folder om dagslys

Daylight Academy har publiceret en kort oplysende folder om vigtigheden af dagslys.

GPD Finland 20.-22. oktober 2021

Glass Performance Days (GPD) event afholdes i oktober. Der vil være begrænsning på fysisk antal besøgende, udstillere og oplægsholdere. Der vil være mulighed for at overvære eventet virtuelt.

Deadline for tilmelding som udstiller er 18. april.

Building Green, digitalt den 21. og 22. april

Building Green Aarhus digitalt. Du får ny viden og inspiration om bæredygtigt byggeri og arkitektur, når hele programmet livestreames.

Lys i vinduerne, måske holder det tyven væk

Indbrudstyve ønsker ikke at bryde ind i huse, hvis de tror, at der er nogen hjemme. Derfor kan det være en god idé at få dit hus til at se beboet ud, selv om du ikke er hjemme.

Mere tryghed i udsatte boligområder

En ny undersøgelse med eksempler fra Rosenhøj, Viby ved Aarhus og Egedalsvænge i Kokkedal viser, at det kan være effektfuldt at lave fysiske forandringer i udsatte boligområder, blandt andet renovering af facader med nye vinduer og altaner.

Hvilke standarder skal jeg anvende?

De nordiske forsikringsorganisationer har vedtaget fælles principper for registrering af sikringsprodukter i relation til indbruds- og tyveriforsikring.

Målet er, at produkter, der er ”godkendt” i ét europæisk land, også kan anvendes i et andet europæisk land.

Aflysninger og udsættelser
Glasindustrien har grundet pandemien valgt at udsætte GLASKONGRESSEN 21, der var planlagt til den 24. marts 2021. Man forventer at kunne afholde arrangementet i dette efterår.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her