Glasfakta - december 2021

Iglo bygget i glas

I Sarfannguit, der i 2018 kom på UNESCO’s verdensarvsliste, er der nu opført en kunstinstallation; Qaammat Fjeld Pavillonen. Installationen er udført i transparente blokke af glas og opført efter samme teknik som de oprindelige igloer.


Glas med Garanti

Glas med Garanti er Danmarks mest omfattende håndværkergaranti. Alt glasarbejde udført af Glarmesterlaugets medlemmer er dækket – uanset om det er erhverv, offentlig eller privat.

Læs mere om garantien her på glasmedgaranti.dk

Glaseksperten Vinduer og Døre A/S bliver til Vindunor A/S

Glaseksperten Vinduer og Døre A/S, der hidtil har været en del af glasproducenten Glaseksperten A/S, er nu klar til at stå på egne ben og skifter navn til Vindunor.

REDTZ Glas & Facade

Spændende cases med flotte facadeløsninger er et betydeligt område på Glasfakta.dk, hvor vores leverandører giver inspiration og viser de mange muligheder med glas. REDTZ Glas & Facade er en kompetent samarbejdspartner på det felt og giver sig meget gerne i kast med store og avancerede glas- og alufacadeentrepriser over hele landet, for private kunder, erhvervskunder og offentlige institutioner.

Tilskud fra Erhvervspuljen i 2022

Energistyrelsen offentliggør nu datoer for næste års ansøgningsrunder i Erhvervspuljen. Første åbning er i januar 2022.

Erhvervspuljen understøtter private virksomheders grønne omstilling ved at give tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget.

Webinar om dampspærre

På BUILD har en gruppe forskere afsluttet en række forskningsprojekter, som skal gøre byggebranchen klogere på dampspærres holdbarhed og egenskaber.

Ny Støjkortlægningsbekendtgørelse

Bekendtgørelse nr. 2092 af 18/11/2021 om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner.

Kortlægning af den eksterne støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner skal skabe grundlag for at undgå, forebygge eller begrænse de skadelige virkninger og gener, der skyldes eksponering for ekstern støj.

Nye forbrugerrettede pjecer fra Energistyrelsen

Energistyrelsen har udarbejdet en række forbrugerrettede brochurer, som omhandler det reskalerede energimærke på hvidevarer, belysning, fjernsyn m.fl.

Forebyggelsesguide med praktiske og gode råd

"Forebyggelsesguide for fredede og bevaringsværdige huse" giver gode råd til sikring mod brand, storm og oversvømmelse.

Ny standard DS/ISO 19467-2:2021

DS/ISO 19467-2:2021, Termisk ydeevne for vinduer og døre – Bestemmelse af solopvarmningskoefficient ved hjælp af solsimulator – Del 2: Center af rude

Planlagte messer og events

Glass Performance Days 2021, GPD afholdes 15.-18. februar 2022 i Tampere, Finland. GDP var oprindeligt planlagt til at foregå 20.-22. oktober i år.

Building Green Aarhus d. 30.-31. marts 2022. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her