Glasfakta - august 2021

Ny opdateret vejledning om glasværn

Glasindustrien har netop udgivet vejledningen Glasværn august 2021, hvor der er gennemregnet glastykkelser og formater for otte specifikke montagemetoder baseret på gældende laster i EuroCodes.


De danske glarmestre har plads til lærlinge

Glarmesterbranchen har fuld beskæftigelse og Glarmesterlaugets medlemsvirksomheder har pladser til nye lærlinge.

Ingen sikkerhedsrisiko ved revnet glasgulv på Salling Rooftop

Det blev fastslået, at revnerne på intet tidspunkt udgjorde en sikkerhedsrisiko - hverken for besøgende på skywalken, eller dem, der gik rundt nedenunder. Hele glaspladen er nu skiftet.


Nyt fra Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1448 af 16. juni 2021 om indretningskrav til eksisterende elevatorer m.v., der ikke er CE-mærket. Anvendelse af glas i elevatorer ses i §40 - §47.

glasCALC værktøj til dimensionering af glas

Glasindustriens nye regneprogram, glasCALC, kalkulerer, efter SBi anvisning 215, hurtigt og effektivt dimensioner på 3-lags ruder i facader.

Lige nu kampagnetilbud med 60 dages fri prøveperiode, med et års licens til regneprogrammet til halv pris!

Portrætfilm om Glarmester Per Hebsgaard

Chroma Film ved Anders Dylov har lavet en portrætfilm om Per Hebsgaard. Filmen viser Per Hebsgaard som håndværkeren og kunstneren, hvor de faglige teknikker og kunstnernes ambitioner smelter sammen.

World Capital of Architecture for 2023

København er officielt udpeget som Verdenshovedstad for arkitektur for 2023 af UNESCO, efter anbefaling fra generalforsamlingen i International Union of Architects (UIA).

Dovista udvider tilstedeværelsen til Tyskland

Danske Dovista A/S har opkøbt tyske Weru Group, der er producent af facadevinduer og -døre i Tyskland, og føjer dermed nye brands med stærke lokale rødder til deres portefølje.

Danish Security Fair 25.-26. august

Danmarks nye fagmesse præsenterer de nyeste teknologier inden for elektroniske og mekaniske produkter samt systemer til sikring af mennesker, bygninger og områder.

Carl Axel Lorentzen fra Glasfakta giver et indblik i forskellige vejledninger til indbrudssikring, brand og personsikkerhed samt terrorsikring, og orienterer også om de nye krav og vejledninger i BR18.

Se de seneste artikler på Glasfakta

Fra vores leverandører:

Planlagte messer og events

GPD Finland d. 20.-22. oktober 2021. Glass Performance Days (GPD) afholdes i oktober. Begrænsning på fysisk antal besøgende, udstillere og oplægsholdere. Mulighed for at overvære eventet virtuelt. Se mere her.

Building Green København d. 3.-4. november 2021. Årets tema: Alt er forbundet. Se mere her.
Building Green Aarhus d. 30.- 31. marts 2022. Se mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her