Glasfakta - april 2021

Krav til vinduer i Bygningspuljen medfører en øget CO2-udledning, ikke en reduktion

7. april kunne boligejere søge om tilskud fra Bygningspuljen til energirenoveringer. Energistyrelsen lukkede samme aften for ansøgninger om tilskud, da der allerede var modtaget ansøgninger om flere penge, end der var afsat i denne runde af puljen.

I bekendtgørelsen, BEK nr. 525 af 26/03/2021, om tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse, har Energistyrelsen indført ekstra krav til A-mærkede vinduer, Energiklasse 1 og Energiklasse 2. Årsagen er, at energimærke A, i følge klimaministeren, ikke sikrer forbrugerne de bedste vinduer.


Ifølge VinduesIndustrien, dansk forskning og byggebranchens eksperter er det ikke rentabelt at stille højere krav end energiklasse A til vinduer, når det drejer sig om udskiftning i eksisterende bygninger. Forskning viser, at de yderligere skærpede krav, der stilles i Bygningspuljen, rent faktisk medfører en øget CO2-udledning og ikke en reduktion, som den er tiltænkt, når hele vinduets livscyklus indregnes, fra vinduets fremstilling til bygningens drift.

Forstå de ni krav i den frivillige bæredygtighedsklasse

Videnscenter for energibesparelser i byggeri har udgivet en meget overskuelig Grundbog i Bæredygtighed. - De ni krav i den frivillige bæredygtighedsklasse introduceres og gennemgås enkeltvis, og der fokuseres desuden på at forklare tekniske begreber og metoder samt redegøre for, hvordan en håndværker kan bidrage til at overholde kravene.

Energimærkningsrapporter viser stort potentiale for energiforbedringer

Energimærkningsordningen er et af de vigtigste værktøjer til at sikre mere energieffektive bygninger. I 2019 og 2020 blev der uddelt mere end 120.000 energimærker til danske bygninger fra Energistyrelsens energimærkningsordning.

Nordic Glass Repair – professionel glasreparation i hele landet

Vi er rigtigt glade for at byde velkommen til Nordic Glass Repair som ny leverandør på Glasfakta.dk.
Nordic Glass Repair har specialiseret sig inden for professionel glasreparation og er en mobil arbejdsplads, hvor glasteknikkerne kommer ud, hvor skaden er – i hele landet. Virksomheden polerer og fjerner alle typer af skader på alle typer glas ex. glasfacader, butiksvinduer, dørruder og skillevægge i mødelokaler. Se mere her.
Logo Glass Repair Nordic

Vejledning i vinduesvalg

En guide der hjælper med afklaring, når du skal vælge vinduer. Vejledningen er bygget op, så man kommer gennem væsentlige emner som grundlag for beslutningen om, hvilke krav man vil stille til et nyt vindue.


Fra på onsdag den 21. april kan man igen gå på museer

VILLUM Window Collection er dog i gang med en større ombygning i udstillingen. Derfor åbner de først den 15. juni. Indtil da kan du tage med på museets byvandring gennem Københavns gader og opleve byens mange forskellige vinduer i deres podwalk.


Pilkingtons nye 9. udgave af håndbogen: GLASFAKTA 2021.

Ud over at være opdateret til BR18 er alle glasdata og funktionsglas opdateret, også med nye glastyper, som f.eks. nyt solafskærmende-energiglas.

Der er 3 nye afsnit om ”Sundhed og hygiejne”, ”Solenergiglas” og et afsnit ”Inspiration og miljøbilleder” med mange billeder og korte tekster.

Sikring af bygninger og byrum mod terror

På DBI’s nye terrorsikringsplatform RAMT (Risiko Arkitektur Mennesker Terror) kan man få viden og værktøjer til terrorsikring. Indholdet på platformen er gratis og resultatet af DBI’s projekt “Terrorsikring af byrum og bygninger”.

Se de seneste artikler på Glasfakta

Planlagte messer og events

GPD Finland 20. og 22. oktober 2021. Glass Performance Days (GPD) afholdes i oktober. Begrænsning på fysisk antal besøgende, udstillere og oplægsholdere. Mulighed for at overvære eventet virtuelt. Se mere her.

Aflysninger og udsættelser

Glasstec der var planlagt fra 15. til 18. juni 2021 aflyses. Næste Glasstec er planlagt til 20. - 23. september 2022.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her