Glasfakta - september 2020

Nye energikrav til døre og vinduer

Pr. 1. januar 2021 skærpes energikravene til vinduer, døre med glas, glastage og ovenlys til niveauet i den frivillige lavenergiklasse. Fremover vil det kun være muligt at vælge A-mærkede vinduer, og det vil i de fleste tilfælde svare til et vindue med 3-lags glas.

De skærpede regler betyder kort sagt, at et vindue ikke må udlede mere varme, end det tilfører boligen i form af solvarme. Det kan læses i Bygningsreglementet § 258, hvor der står: Fra 1. januar 2021 må energibalancen for referencevinduet ikke være mindre end 0 kWh/m2 pr. år.

Husk, at BR fortsat giver mulighed for at udskifte termoruden i referencevinduet med eksempelvis lavere g-værdi, hvis der kan påvises en energibesparelse for bygningen, hvilket normalt vil være tilfældet pga. mindre køling og især bedre indeklima. Det kan du læse mere om her. Artiklen kræver login. Ønsker du et login, så send os en mail (login for 12 mdr. koster kr. 1.250 + moms).


GLASKONGRESSEN 2021 - grøn omstilling: Glas og hvad ellers?

Glasindustrien afholder GLASKONGRESSEN 2021. Det foregår 24. november 2020 fra kl. 10-17, på Hindsgavl slot.

Der vil være prominente oplægsholdere fra ind- og udland, og boligminister Kaare Dybvad vil holde et oplæg om Regeringens bæredygtighedsmål i byggeriets praksis.

Mød Glasfaktas leverandører

Nytænkning og samtidig respekt for håndværket. Det kendetegner rigtig godt tre af vores nye leverandører på Glasfakta.dk. Tre danske virksomheder med stolte traditioner, stor fleksibilitet og et stærkt fremsyn:

Mirit Glas har eksisteret i næsten 70 år og gennem tre generationer leveret glas til virksomheder og industrien. I dag er Mirit Glas ikke bare Danmarks første, men også Danmarks største glashærderi.

Triplan International A/S er specialiseret i fleksible glasvægssystemer og leverer desuden komponenter til stål/gips byggesystemer. Triplans systemer kan indpasses i ethvert byggeri – arkitektonisk, klimamæssigt og kulturelt.

Eiler Thomsen Alufacader blev etableret i 1983 og har arbejdet sig op til at være en af Danmarks førende glas/alu facadeentreprenører. Virksomhedens metier er enkeltsiddende alu-vinduer og døre, dobbeltfacader, curtainwall, Structural glazing, ovenlys og pladebeklædning.

Vi er også rigtigt glade for at byde velkommen til Teknologisk Institut og Sundby Trapper, som er de nyeste virksomheder i Leverandørregisteret. Se også ny guide fra Teknologisk Institut i artiklen nedenfor.

Se mere om mulighederne for at blive profileret som leverandør på Glasfakta.dk – klik her.

Indeklimadokumentation af byggematerialer og bygninger

Guiden ”Indeklimadokumentation af byggematerialer og bygninger” giver både bygherrer, rådgivere og producenter en hjælpende hånd til at gennemskue, hvad de enkelte mærker og certificeringsordninger kan bidrage med, når fokus er på indeklima.

Sådan køles boliger med naturlig ventilation

En guide fra Institut for Byggeri og Anlæg på Aalborg Universitet viser, hvordan det i langt de fleste tilfælde er muligt at ventilere og køle en bolig ved hjælp af oplukkelige vinduer og ved at begrænse solbelastningen.

Trafikstøj skal aflives med lydreducerende termoruder og støjreducerende asfalt

Ifølge en ny rapport fra Det Europæiske Miljøagentur udsættes mindst én ud af fem europæere for et støjniveau, der anses som skadeligt for deres helbred.

I Danmark menes mere end 28 procent af danske boliger at være påvirket af trafikstøj, som ligger over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 58 dB.


Læs mere i artiklen: Lydreduktion med glas.

Energistyrelsen med gode råd om el, varme og energirigtige løsninger

På Energistyrelsens side SparEnergi.dk kan man under "Hvad koster det og hvad kan jeg spare?" finde tal på, hvad man kan spare, hvis man udskifter eksempelvis ruden i et vindue eller skifter hele vinduet.


Dansk Byggeri er fra 1. september lagt sammen med Dansk Industri

DI Dansk Byggeri bliver et branchefællesskab for 5.700 virksomheder inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 73.000 medarbejdere.

Sammenlægning af Velfac og Rationel

Vindueskoncernen Dovista barsler med en sammenlægning af de to datterselskaber Rationel og Velfac, der dog fortsat vil sælge vinduer under hvert sit brand og gennem forskellige kanaler.

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her