Glasfakta - november 2020

Skal 2022 være internationalt glasår?

I december vil FNs generalforsamling drøfte godkendelsen af projektet "FNs glasår 2022". Målet er at afsætte 2022 til at sætte fokus på glas, dets unikke kvaliteter og dets rolle i at skabe en renere, mere velstående, mere økologisk fremtid.

Den Danske Lyspris 2019 gik til Tivoli Hjørnet

Teamet bag Tivoli Hjørnet modtog den 22. oktober Den Danske Lyspris på Lysets Dag. Juryen begrunder udnævnelsen med, at belysningen i Tivolis nye bugtende glasfacade er exceptionel og på et højt fagligt niveau. Lyset er på fornemste vis tilpasset hver enkelt af bygningens mange funktioner, og den dynamiske facadebelysning er en smuk og universel oplevelse.

Ny rapport om skolers indeklima

Indeklimaet i landets klasselokaler er alt for dårligt. Faktisk nogle steder så dårligt, at eleverne får reduceret indlæringsevnen i en grad, der betyder, at de over ni år mister det, der svarer til næsten et skoleårs læring i forhold til elever i klasselokaler med et godt indeklima. Derfor har FRI nu præsenteret forslag til konkrete tiltag for politikerne i en helt ny rapport.


Det er vigtigt, at der kommer fokus på valg af den rigtige glasopbygning i forhold til solens betydning for indeklimaet.


Vinduesproducent ansætter akademikere

Outrup Vinduer & Døre har det seneste år haft stor succes med at tilrettelægge et særligt trainee-program målrettet nyuddannede akademikere og søger derfor nu den næste.

Uklog bekendtgørelse bremser den grønne omstilling

Med en tilskudspulje, som blev tømt på bare 14 dage, er efterspørgslen efter nye vinduer nu bremset op.

Energikravene i BR18

Vi vil lige minde om kvikguiden fra Videncenter for Energibesparelser i Bygninger, der blandt andet beskriver, hvordan man kan energirenovere bygningsdele og installationer og opfylde reglerne i BR18.

Bekæmp smitten på byggepladsen

COVID-19 har desværre fundet vej ind i bygge- og anlægsbranchen. Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg har lavet en vejledning, som beskriver, hvordan arbejdet på landets bygge- og anlægspladser kan fortsætte på en forsvarlig måde.

Soda-kalksilikatglas har fået eget CAS nr.

Fra august 2020 er der oprettet et specifikt CAS-nummer for soda-kalksilikatglas i CAS-registreringsdatabasen.

Mød Glasfaktas leverandører

Innovative og unikke glasløsninger på hver sin måde – ja, glas har mange facetter, og ofte starter det med viden og indsigt. Vi er rigtigt glade for at have fået disse tre skarpe leverandører med på Glasfakta.dk:

Teknologisk Institut er Danmarks største og førende videncenter inden for byggematerialer og er centrum for forskning og udvikling i den danske bygge- og anlægsindustri. TI-specialister hjælper mere end 3.000 kunder hvert år.

Sundby Trapper fremstiller alle former for ståltrapper og værn, ofte med løsninger hvor forskellige typer glas indgår som værn og trin. Trapperne designes i samarbejde med arkitekt og bygherre, og der skabes unikke løsninger.

MicroShade’s innovative, patenterede solafskærmningsløsning består af en tynd stålmembran, som installeres i selve ruden og er i stand til at fjerne over 90% af solens varmepåvirkning på en facade, uden at forringe udsyn eller lyskvalitet.

Også et stort velkommen til KI Glas (C. J. Kofoed-Ibsen A/S), der med stolte glastraditioner gennem mere end 75 år nu også er at finde blandt Glasfaktas leverandører.

Se mere om mulighederne for at blive profileret som leverandør på Glasfakta.dk – klik her.
Nyt BYG-ERFA: Termisk brud i glas
(31) 20 09 28 erstatter Termisk brud i glas (31) 98 03 25

Aflysninger og udsættelser

Glasindustriens GLASKONGRESSEN ’21 der var planlagt til at finde sted 24. november i år er grundet forholdsregler mod COVID-19 flyttet til 24. marts 2021 kl. 10 på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

Fensterbau Frontale finder sted 29. marts - 1. april 2022 i Nürnberg, Tyskland. Oprindelig skulle Fensterbau Frontale have fundet sted 16. - 19. juni i år.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her