Glasfakta - marts 2020

Mød Glasfaktas leverandører

Fremvisning af nye produkter og spændende løsninger fra vores leverandører er et væsentligt område på Glasfakta.dk. Derfor er vi også rigtigt glade for, at listen med virksomheder i vores Leverandøroversigt hele tiden udbygges. Vi vil i dette og kommende nyhedsbreve præsentere vores stærke felt af leverandører – du kan her møde tre af dem.

Ovenlys, lyspaneler og brandventilationssystemer fra Unilite er i allerhøjeste kvalitet og er med til at skabe bedre og sundere miljøer for mennesker, der opholder sig inden døre både i industri- og andre erhvervsbygninger, offentlige bygninger, institutioner og private hjem.

DSG Industri er en af landets førende eksperter i glas- og beslagløsninger til byggeri og anden industri. Virksomheden arbejder med alt inden for glasvægge og -døre, skydedøre, værn og meget mere til erhverv.

Rømer Glas er en dansk producent af termoruder, interiørglas, inventarglas, møbelglas, sikkerhedsglas og alt CNC-bearbejdning. Virksomheden er kendt for sin høje servicegrad, og den personlige kontakt til kunden er et væsentligt element i denne service.

Noget arbejde kan stadig udføres

Håndværkere kan stadig give tilbud og udføre opgaver hos private. Det er naturligvis vigtigt, at alle parter efterlever de foranstaltninger og vejledninger, der er angivet af myndighederne.

Dansk Byggeindustri har i den forbindelse udarbejdet en praktisk vejledning til håndværksvirksomheder om arbejde og tilbudsgivning i forhold til private kunder.

Åbning for renoveringer og nybyggeri

Regeringen har i går indgået en aftale med Danske Regioner og Kommunernes Landsforening om i år at frigøre dem fra det såkaldte anlægsloft på 19,1 milliard kroner i år.

Det skaber jobs!

Tid til at overveje fornyelser i hjemmet

Når man i denne tid opholder sig meget derhjemme, kan der komme idéer og ønsker til fornyelser. Skal der udskiftes døre til altanen eller terrassen, har vi her en artikel fra Fazade, en af vores leverandører, om hvilke fordele der er ved skydedøre og foldedøre.

Varmebesparelsen ved renovering af boliger er ikke så stor som forventet

En teknisk vurdering af besparelsespotentialet ved at renovere danske boliger peger på 30% reduktion i forbruget. Rapporten fra SBi angiver, at en reduktion på 12-18% er mere realistisk. Bedre kommunikation til beboerne kan være med til at øge reduktionen.

Certificeringsbestemmelser i henhold til en 1279

Glasindustrien i Danmark vil med denne produktcertificering for termoruder, der har udgangspunkt i EN 1279-5 - Bygningsglas - Termoruder - Del 5: Produktstandard, sikre et grundlag for CE-mærkning af termoruder i henhold til EU Byggevareforordningen.

Brug af brint kan nedsætte CO2 udledningen

NSG Group vil på en af deres produktionsenheder i Storbritannien teste om brint kan erstatte naturgas til opvarmning af ovnene, hvor glasset fremstilles. Formålet er at reducere CO2 udledningen.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om bygningsreglement 2018

BEK nr. 182 af 05/03/2020 er ved at blive implementeret på Bygningsreglemenet.dk. Der er tale om en række ændringer til bl.a. §1, §5, §10, §298, §327 og §400.

Dele af Glassolutions i Tyskland er købt op

Det tyske investeringsselskab DIK, Deutsche Industriekapital GmbH, har købt dele af Glassolutions af Saint-Gobain. Glassolutions vil stadig være tilstede i Tyskland hovedsagelig inden for specifikke ekspertiseområder som buet glas.

10 etagers bygning brydes af glaspassager

Arkitektfirmaet OMA, der også tegnede BLOX i København, har tegnet stormagasinet Galleria i Sydkorea. Multifacetterede glaspassager er skåret ind i den kubeformede stenfacade.


I denne tid arbejder vi hjemme fra, følger regeringens retningslinjer og følger med i, hvad der sker inden for glas- og facadeområdet. Du kan kontakte Glasfaktas webredaktion på mail, og du er velkommen til at kontakte Lars Gert Jørgensen på telefon 40 45 37 99.

Vi er taknemmelige for de, der fortsat holder hjulene i gang, og til de mennesker inden for sundhedssektoren der utrætteligt arbejder med at redde liv.
Aflysninger og udsættelser
Building Green Aarhus og Building Green Hamburg er aflyst.
Byggeri'20, der skulle være afholdt 10.-13. marts i Fredericia, er udsat. Der er på nuværende tidspunkt ikke sat en ny dato.
Fensterbau Frontale, der skulle være afholdt 18.-21 marts i Nürnberg, er med et optimistisk sind, udsat til 16.-19. juni i år.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her