Glasfakta - juni 2020

Storrumskontorer skal gentænkes

Hygiejne og smitterisiko er i løbet af foråret blevet emner, der skal tænkes ind i planlægningen, når der skal indrettes arbejdspladser, og mange virksomheder vil gennemgå deres arbejdspladser for at sikre bedre forhold. En af løsningerne hertil er transparente vægge.

Holmegaard Værk blev officielt indviet 8. juni

Holmegaard Værk, Danmarks nye hot spot for kunsthåndværk og tradition, vil formidle fortiden som inspiration for fremtiden.


Lige en reminder!

Pas på vinduerne når der grilles. Når man griller på terrassen tæt ved huset eller på altanen, skal man sørge for ikke at være for tæt på vinduerne.

Grillen skal have afstand til glasoverflader, da strålevarmen fra grillen påvirker glasset. Bliver varmepåvirkningen for høj, kan der opstå termiskbrud i glasset.

Mød Glasfaktas leverandører

Spændende produkter og nyskabende løsninger fra vores leverandører er et stort aktiv på Glasfakta.dk. Vi har et stærkt felt af leverandører med produktsortiment og kompetencer, der spænder vidt. Mød tre af dem her:

Fazade er dansk producent af Schücos produkter i aluminium og sørger for allerhøjeste kvalitet i facadelukningen af dit projekt. Store som små. Fazade har altid slutbrugeren for øje og leverer løsninger, som er brugervenlige, vedligeholdelsesfrie og bæredygtige.

Uanset om det drejer sig om vinduer, altaner, trapper, bygninger, facader: ONLEVEL tilbyder et system, der inkluderer gulvprofiler, gulv-til-loft-glasløsninger, punktholder systemer og innovative klemmeløsninger med utallige anvendelsesmuligheder.

dan-alu er en af landets førende virksomheder inden for højkvalitets aluminiumkonstruktioner, både til private og erhverv, fx indgangspartier, altanlukninger, vinduer, døre, foldedøre, pyramider, butiksfacader, brandpartier, hærdede glasvægge, udestuer, udskiftning af termoruder og specialopgaver.

Vi vil også gerne byde velkommen til Eiler Thomsen Alufacader og Triplan, som er de nyeste virksomheder i vores Leverandørregister. Øverst i nyhedsbrevet kan du læse en artikel om et af Triplans arbejdsområder.

Ny frivillig bæredygtighedsklasse skal bidrage til et mere bæredygtigt byggeri

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen lancerer den frivillige bæredygtighedsklasse, som er et centralt element i den grønne omstilling af byggeriet. Alle bygherrer inviteres til at deltage i en toårig testfase.

Nyt fra Dansk Standard
DS/EN 17213:2020 Vinduer og døre – Miljøvaredeklarationer – Produktkategoriregler for vinduer og dørsæt.

Rettelsesblad, DS/EN 15269-1:2019/AC:2020 Udvidet anvendelse af resultater fra prøvning af brandmodstandsevne og/eller røgkontrol af døre, skodder og oplukkelige vinduer, inklusive beslåning – Del 1: Generelle krav

Nyt fra BYG-ERFA: Vinduesmontering i skalmure
Større vinduer og krav om øget isoleringstykkelse betyder, at der i dag anvendes andre monteringsløsninger end tidligere. Erfaringsbladet beskriver, hvilke forhold der skal tages højde for.

NY produktoversigt fra VarmeIsoleringsForeningen, VIF.
Alle produkter i denne produktoversigt overholder gældende myndighedsregler.
Aflysninger og udsættelser

glasstec 2020 er grundet den fortsatte usikkerhed med hensyn til rejsebegrænsninger og karantænebestemmelser udsat til 15.-18. juni 2021. glasstec var oprindeligt planlagt til at finde sted 20. til 23. oktober i år.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her