Glasfakta - Januar 2020

Rigtig godt nytår!

Inden vi får set os om, banker februar på døren, derfor er det på høje tid, at vi banker på med årets første nyheder.


Ny udgave af BR18's vejledning om glas i bygninger
"Bygningsreglementets vejledning om glaspartier, glasflader og værn af glas i bygninger" er tilgængelig i en ny udgave.

Sikkerhed og tryghed i og omkring hjemmet har fået større opmærksomhed inden for de sidste år. Opmærksomheden gælder overvejende personskader i forbindelse med brud på glas samt det store antal indbrud.

Den enkelte boligejer kan selv træffe forholdsregler, så risikoen for ulykker forebygges. Vinduer og døre kan sikres bedre i selve konstruktionen, også når der vælges glas, her kan man vælge sikkerhedsglas.

Vejledningen kan ses her.

Læs også Anbefaling om sikkerhedsglas i boligen.

Nyt til BR18

Bilag 12 til Bygningsreglementets vejledning til kap. 5, Brand. Præ-accepterede løsninger for brandtekniske installationer og håndslukningsudstyr.

Bilaget indeholder præ-accepterede løsninger for brandtekniske installationer, der er en del af et byggeris brandsikkerhed.

Kan ses på Bygningsreglementet.dk

GLASINDUSTRIEN's vejledninger

GLASINDUSTRIEN's vejledninger, datablade og anvisninger er nu samlet i et Glasbibliotek, der findes på GLASINDUSTRIEN's hjemmeside. For at få adgang til Glasbiblioteket skal man købe et abonnement.

Se mere på GLASINDUSTRIEN's hjemmeside.

Glasfakta tilbyder ligeledes et login til alle Glasfaktas dybdegående faglige artikler med specifikke informationer om bygningsglas og meget mere. Login fås til en favorabel pris.

Build, Danmarks nye institut inden for byggeri

Den 1/1-2020 fusionerede Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med Institut for Byggeri og Anlæg – og blev til BUILD. Begge institutter er en del af Aalborg Universitet.

Du kan læse mere her.

Byggerietsdigitalisering.dk

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har netop lanceret hjemmesiden Byggerietsdigitalisering.dk, som skal gøre det nemt for byggebranchen at følge med i styrelsens implementering af ’Strategi for digitalt byggeri’.

Læs mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her