Glasfakta - Oktober 2019

Diskussionen om 2-lags eller 3-lags glas fortsætter

I maj-udgaven af Nyhedsbrevet henviste vi til et forskningsprojekt støttet af Elforsk og Dansk Energi, der undersøger, hvordan man bedst energirenoverer med vinduer i helårsboliger fra før 1985.

Vi har beskrevet rapporten i artiklen "2-lags jernfattigt glas versus 3-lags energiruder - et forskningsprojekt" og her har vi nævnt flere forbehold omkring forskningsprojektets konklusion.

Man bør være åben for brugen af både 2-lags og 3-lags ruder, fordi det handler om det bedste glas- og rudevalg til enhver situation.

2-lags ruder kan under visse omstændigheder være det rigtige valg. Det handler om fokus på komfort og indeklima og på funktionaliteten i oplukkelige vinduer og døre med 2-lags ruder, der vejer mindre end 3-lags ruder.

En anbefaling om at udskifte alle vinduer i boligejendomme fra før 1985 til vinduer med 2-lags jernfattigglas er ikke en korrekt generel konklusion. Der er flere ubeskrevne forhold som skal iagttages. Jernfattigt glas slipper mere solenergi ind, og risikoen for overophedning stiger dermed markant. Særligt med store vinduesarealer mod øst, syd og vest vil man få et uudholdeligt termisk indeklima.

VinduesIndustrien har nu også meldt sig på banen med kritiske kommentarer til rapporten og mener, at rapporten mangler væsentlige data for at kunne konkludere, som man gør.

Slut med delaminering af glas

DSG Industri har løst problemet mod delaminering af hærdet glas. Der anvendes en speciel EVA-folie, hvor DSG kan yde garanti mod delaminering, hvilket er noget helt nyt at kunne. EVA-folien er beregnet og velegnet til udendørs brug selv med fritstående kanter.


Glasfakta ser frem til at se dokumentationen for, at der ikke er risiko for misfarvning og delaminering, samt følge erfaringerne.

Læs artiklen "Delaminering af glas" på Glasfakta

Energimærkningsrapporter viser stort potentiale for energiforbedringer

Rapporten viser, at hvis de rentable energibesparelsesforslag i energimærkningsrapporterne gennemføres, reduceres CO2-udledningen med 149.000 ton.

Har I helt styr på alle ændringer i BR18?

Har I helt styr på alle ændringer i BR18 med hensyn til Eref, brandkrav, personsikkerhedskrav, dokumentation og CE-mærkning?

Få et tilpasset kursus med en opdateret oversigt hos Glasfakta.

GLASSOLUTIONS i Kjellerup med egen heat-soak testovn

GLASSOLUTIONS’ afdeling i Kjellerup fået mere plads, der er blevet installeret et sliberi, en hærdeovn samt en heat-soak testovn og facaden er blevet renoveret.

Der er nu ikke længere behov for at hente det hærdede glas i udlandet, hvilket gør produktionsflowet bedre og giver kunderne en hurtigere levering.


Building Green - København

Glæd dig til ny viden og nye visioner, når Building Green slår dørene op i Forum.

30. og 31. oktober fra kl. 09.00 – 17.00

Undgå ulykker når der arbejdes og færdes på tage

Hvert år sker der alvorlige ulykker og dødsulykker, hvor ansatte falder igennem tagplader. Ulykkerne sker i forbindelse med oplægning, udskiftning og vedligeholdelse.



Færdsel på bygge- og anlægspladsen

Branchevejledning om "Færdsel på bygge- og anlægspladsen" er nu tilgængelig i en ny revideret udgave.

Vejledningen indeholder bl.a. en kort gennemgang af en række forhold omkring byggepladsens adgangsveje, som man skal være særligt opmærksom på i forbindelse med udbud, projektering, planlægning og udførelse af arbejdet.

Vejledningen kan ses hos BFA.

Seminar: Nye energisystemer og brandsikkerhed

Seminar omkring hvordan vi forbedre sikkerheden og løser de brandmæssige udfordringer omkring lagring og transport af fremtidens grønne energi.

Tid: 25. november kl. 09.30-16.00
Sted: DTU Anker Engelunds Vej 1, Bygning 101, lokale S09
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her