Glasfakta - Juli 2019

Dynamiske facader

Glasfacaden kan ikke længere udelukkende betragtes som en simpel skærm, der beskytter det kontrollerede indeklima mod det varierende vejr udenfor. Glasfacaden bør betragtes som et samlet system, der skal opfylde en lang række funktioner og opfylde grundlæggende komfortkrav, samt sikre at det sker på en energieffektiv måde.

Udfordringer som overophedning, blænding, dårlig ventilation m.m. kan løses, samtidig med at vi kan fastholde de æstetiske og designmæssige fordele, som glasset giver. Man må se på facaden som en helhedsløsning og ikke kun som en glasfacade, hvor man inkorporerer forskellige komponenter for at overholde energikrav.

Læs om "Dynamiske facader" på Glasfakta.

Nyt hovedkvarter til IOC

Den Internationale Olympiske Komite, IOC indviede 23. juni 2019 deres nye hovedkvarter Olympic House i Lausanne i Schweiz. Bygningen er tegnet af det danske arkitektfirma 3XN.

Læs om Olympic House her.

Nyudviklede lydskodder halverer støjen

Boligforeningen 3B i København har i et pilotprojekt fået monteret nyudviklede lydskodder på 36 lejligheder. Lydskodden sænker støjniveauet fra udendørs horrible 72 decibel til 33 decibel med lukkede vinduer - 47 decibel med åbne.

Læs mere her.

Glas med lysrefleksion nede på 1%

AGC har på deres nye antireflekterende glas Clearsight minimeret lysrefleksionen til 1%. Glassets lystransmission er 98%, hvilket giver glasset større klarhed og forbedret udsyn og indkig gennem glasset. Glasset er ideelt til brug i udstillingsvinduer og montrer.

Se mere her.


Se mere om glassets mange muligheder her.

Ejendomsudlejere ønsker fordele ved at energirenovere

Når der ikke energirenoveres inden for den private del af udlejningssektoren, skyldes det ifølge en analyse fra EjendomDanmark, at branchen reelt ikke har noget økonomisk incitament til at investere i energirenovering. Lejeren får fordelen, og ejeren har ikke mulighed for at hæve huslejen.

Læs mere her.


Læs artiklen om forskningsprojekt der omhandler energirenovering af boligblokke i almennyttigt boligbyggeri.

Er min altan sikker?

Altankollaps i Danmark sker heldigvis sjældent, og hvis det sker, skyldes det, at altanen, grundet slid fra tidens tand, ikke længere har fuld bæreevne.

Teknologisk Institut har med støtte fra Grundejernes Investeringsfond udarbejdet en vejledning, der i 5 trin gennemgår, hvad man skal kigge efter, hvad skal man kontrollere, og hvad skal der eventuelt gøres.

Se vejledningen "Er min altan sikker" her.

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her