Glasfakta - Januar 2019

Fjordenhus i Vejle er nomineret til The 2019 Mies Van Der Rohe Award

Kirk Kapital A/S' hovedsæde, Fjordenhus, der er tegnet af Olafur Eliasson, er nomineret til Mies van Der Rohe prisen.


389 projekter fra 38 lande er nomineret. I januar udvælger juryen 40 værker, som annonceres 16. januar. 13. februar vælges de fem finalister. Prisen uddeles 7. maj.


Læs om Fjordenhus her.

Glas i kunsten på ARoS Kunstmuseum

På ARoS kan man se udstillingen "Far from Home", hvor temaet er følelsen af at være hjemme. - Hvor føler man sig hjemme? - Hvornår kommer man hjem?


Et af de udstillede værker er "Tempus circularis. Fagus sylvatica" af Rune Bosse, der dimitterede i 2016 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. GLASSOLUTIONS har leveret glasset til værket.


Læs mere her.


Læs om tankerne bag udstillingen her.

BAU 2019

Verdens førende messe inden for byggeri Bau-messen foregår i München i dagene 14. - 19. januar.


Du kan se mere her.


Vi tager selv afsted og vil bl.a. besøge nogle af vores leverandører, der udstiller på messen - SageGlass, SWISSPACER og Pilkington.

Nytårskur med film og bobler

VILLUM Window Collection inviterer til nytårskur den 17. januar 2019 kl. 16.30 – 18.00 i museet på Maskinvej 4 i Søborg.


"Vinduet i filmen" er omdrejningspunkt i en samtale om vinduets betydning i filmhistoriske værker mellem Peter Schepelern og Carsten Thau, nestorer fra filmens og arkitekturens verden.


Se mere om arrangementet her.

Rettelser til DBI retningslinje 027 2. udgave

Pr. 1. januar 2019 træder en stribe rettelser og ændringer til retningslinje 027 om brandventilation i kraft. - Relevant for alle der bygger glastag med ABV-RU: Automatisk brandventilation (både mekanisk og termisk) og med Røgudluftning.


Se rettelserne her.


DBI = Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut

BR18: Nyt til kapitel 5 om Brand

Billaget, til Bygningsreglementets vejledning til kapitel 5 - Brand, anvendes ved brandsikring af bygningsafsnit, som indrettes med kontorer ved byggearbejder inden for opførelse af ny bebyggelse, til- og ombygning af bebyggelse og ændrede benyttelse af bebyggelse til kontor, jf. BR18, kap. 1, §2.


Kan ses på Bygningsreglementet


Bygningsreglements vejledning til kap. 5

Nu er brandvejledningerne til BR18 klar!


Se vejledningerne her

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her