Glasfakta - December 2019

Det laminerede glas skal være dimensioneret til de aktuelle forhold, som glasset udsættes for

Lamineret glas skal for at kunne anvendes som sikkerhedsglas opfylde fire betingelser. Det skal være CE-mærket, være godkendt iht. DS/EN 12600, være korrekt dimensioneret, og der skal være udført kvalitetskontrol iht. folieleverandørens anvisninger.

PVB folien er den mest anvendte folie, men der er flere typer folie på markedet.
Læs her om Lamineret glas med EVA-folie


Kandidater til Aluminium Byggepris 2020

I 2020 uddeles to priser, som hædrer intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri. Kandidater kan indstilles indtil den 15. dec. 2019.

Priserne uddeles på Alufacadesektionens temadag den 30. januar 2020 på Hindsgavl Slot.

Du kan indstille projekter og læse bedømmelseskriterierne på følgende sider:
Dansk byggeri og Aluminium Danmark

Cybertruck fra Tesla med panser-ruder

I slutningen af november præsenterede Tesla sin nyeste bil Cybertruck. Undervejs i præsentationen ville Tesla demonstrere, hvor stærke de pansrede bilruder var. Derfor blev der smidt en stålkugle ind på bilruden. Men mod forventningerne gik ruden i stykker, da stålkuglen ramte bilruden.
Bilen Lotus Esprit fra 1976 siges at have været inspiration til Cybertruck’s design.

Se præsentationen her.

Læs om panserglas/sikringsglas

Ny standard

DS/EN 12758:2019 Bygningsglas – Glas og luftlydisolation – Produktbeskrivelser, bestemmelse af egenskaber og regler for udvidelse.

DS/EN 12758:2019 erstatter tidligere standard med samme nummer fra 2011.

Se mere hos Dansk Standard

GLASSOLUTIONS dormakaba-partner

Med mange års erfaring og arbejde med dormakaba sortimentet, har vi ekspertisen til at rådgive og vejlede omkring beslag, dørlukkere, el-låse, skydedørssystemer og meget mere.

Læs mere her.

GPD nu med YouTube kanal

GPD, Glass Performance Days, har lanceret deres YouTube-kanal! Præsentationer fra 2019 blev optaget. De første videoer ligger klar.
Tjek dem ud her.
RETTELSE
I forrige Nyhedsbrev skrev vi, at de nye standarder inden for bygningsglas DS/EN 16612 og DS/EN 16613 er eurocodes. Det er de ikke, de er europæiske standarder. Vi beklager fejlen.

Eurocodes er de europæiske normer for dimensionering og opførelse af bygningsværker. Siden 2009 har eurocodes været det eneste lovlige projekteringsgrundlag i Danmark ifølge Bygningsreglementet.

Standarder skal gøre det nemmere for virksomheder at producere, nytænke, samarbejde og handle med hinanden – også over grænser, fordi der er enighed om grundlæggende retningslinjer, metoder og konstruktioner.

Derfor bliver de nye standarder vigtige redskaber i fremtiden for projektering af termoruder samt fastlæggelse af egenskaberne for folierne ved lamineret glas.

Ses på Dansk Standards hjemmeside.

Psykiatrisygehus skal have skiftet fuger på omkring 500 vinduer
Fugt og skimmelsvamp plager det fire år gamle psykiatrisygehus i Aabenraa. De elastiske fuger har trukket tyndpudsen af, så der er opstået revner.

Læs mere her.
Danmarks største by- og byggeinstitut
1. januar 2020 fusionerer Institut for Byggeri og Anlæg og Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet. De bliver til Institut for Byggeri, By og Miljø – eller i daglig tale BUILD.

Du kan læse mere her.
Digitaliseringsquiden
Gode råd og tjeklister til digitale krav i udbud. Digitaliseringsguiden er udarbejdet af Bygherreforeningen for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Se Digitaliseringsguiden.
Fasadgruppen Sverige AB ekspanderer til Danmark og når en milliard i omsætning.

Læs mere her.
Den svenske rådgivningsgigant ÅF Pöyry, der blandt andet ejer Gottlieb Paludan og det tidligere Midtconsult i Danmark, ændrer navn til Afry.

Læs mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her