Glasfakta oktober 2018

Energiglas og lav U-værdi er med til at forbedre klimaforholdene

Efter en hed sommer med varmerekord og fokus på g-værdi retter vi opmærksomheden på vinduernes U-værdi.

Vinduesglassets oprindelige funktion var at slippe dagslys ind samtidig med, at det gav beskyttelse mod vejr og vind. Glasset kan nu indeholde flere funktioner i en og samme kombination.

I dag er målsætningen at skabe det bedst mulige indeklima med det laveste energiforbrug og miljøpåvirkning. Kravene til glaskonstruktioner er helt forskellige i en bygning med varmeoverskud (eksempelvis kontor) sammenlignet med bygninger med varmeunderskud (eksempelvis boliger).

Energiglas forbedrer indeklimaet ved at reducere kuldenedfald og kuldestråling. Desuden reducerer energiglas behovet for opvarmning og er på den måde med til at forbedre klimaforholdene generelt.

Se mere i artiklen U-værdi

Glasstec, Düsseldorf 23. - 26. oktober 2018

Glasstec er uden tvivl den vigtigste messe for glasindustrien i Europa. Her bliver de nye tendenser og fremtidige tiltag vist.

På Glasstec kan du udover at møde de mange udstillere også opleve spændende konferencer og forelæsninger.

Se mere om Glasstec

"Wall of Windows from The Brooking”

Hos Villum Window Collection kan man opleve en spændende udstilling. Det er en unik vinduesvæg bestående af 68 historiske vinduer skabt af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas på baggrund af den engelske arkitekturhistoriker Charles Brooking’s imponerende samling af bygningskomponenter blandt andet en samling af engelske vinduer fra 1700-tallet og frem til 1966.

Se mere her.

Læs om "Glasproduktion i Danmark fra renæssancen til nu."

Building Green i København

Danmarks vigtigste fag-event for bæredygtige og energieffektive bygninger.

Forum København, 31. oktober til 1. november.
Adgang er gratis!

Tilmelding og program her.

Læs artiklen: Livscyclusvurdering

VELUX Collection åbner i Østbirk

I Østbirk ved Horsens kan man nu opleve, hvordan VELUX vinduet revolutionerede udnyttelsen af loftsrummene i danske boliger.

VELUX Collection har fra 1. november 2018 åbent hver torsdag mellem klokken 15.00 og 17.00 og første søndag i måneden mellem klokken 10.00 og 13.00.

Se mere her.

Læs artiklen: U-værdi i skrå flader

SBi-anvisning 272 om Bygningsreglement 2018

SBi-anvisning 272 forklarer og fortolker bestemmelserne i Bygningsreglement 2018 (BR18) gældende fra 1. juli 2018. Med BR18 er indført en ny kapitelstruktur. Samtidig er kravene til myndighedsbehandlingen ændret, og er for brandforhold og bærende konstruktioner erstattet af en certificeringsordning.

Se den nye anvisning på SBi
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her