Glasfakta maj 2018

Personsikkerhedsglas i boligen

De fleste ulykker sker i hjemmet!

Personsikkerhedsglas i form af hærdet og/eller lamineret glas i boliger har hidtil ikke været et entydigt krav i Bygningsreglementet. Personsikkerhedsglas er en selvfølge i institutioner og erhvervsbygninger. GLASINDUSTRIEN mener, at tilsvarende regler bør gælde for private hjem.

GLASINDUSTRIEN har nyligt udgivet en ny publikation "Glassikre miljøer – Boligen" med anbefalinger om, hvor de mener, man bør anvende personsikkerhedsglas i boliger.

En skæreskadestatistik fra Odense Universitets Hospital viser, at gennemsnitlig 75 personer kommer til skade om året ved kontakt med glas i eller omkring boligen.

Det nye bygningsreglementet BR18 indeholder ikke en tekst, der kræver, at glas, som personer kan støde imod ved færden i eller omkring boliger, skal kunne modstå belastningen uden at gå i stykker.

Læs artiklen "Anbefalinger til anvendelse af personsikkerhedsglas i boliger"

Se publikationen "Glassikre miljøer - Boligen

"Salling Rooftop" er en populær attraktion

Mere end en million gæster har på kun otte måneder besøgt tagterrassen "Salling Rooftop" på toppen af det aarhusianske varehus Salling. Det gør det 2.000 kvadratmeter store byrum til en af landets mest besøgte attraktioner.

Et glasgulv med frit kig til strøget 28 m. under dig er udover udsigten et af tilløbsstykkerne.

Du kan læse mere her.

Læs om "Gulvglas" på Glasfakta.

Plastmo udvider sortimentet med rækværk i glas

Plastmo har købt samtlige aktier i det norske selskab SG Railing AS, der blandt andet leverer rækværk i glas og aluminium. Glasrækværk fra SG Railing indgår derfor nu i Plastmos sortiment af løsninger til udemiljøer.

Læs mere her.

Se løsninger med forskellige værn af glas i Glasfakta's Galleri

Windoor Danmark introducerer et nyt koncept: Altanpartner

Altanleverandøren Windoor Danmark introducerer et nyt koncept, der kaldes Altanpartner, og henvender sig til landets mindre entreprenørvirksomheder.

Altanpartner kan give landets mindre entreprenørvirksomheder en god mulighed for at komme ind på altanmarkedet. Windoor Danmark er en del af koncernen WinGroup AG.

Læs mere her.

Persondatapolitik

Vi er glade for at have dig som læser af vores nyhedsbrev, og vi gør os umage med at gøre det så spændende og interessant som muligt.

Til udsendelse af nyhedsbreve bruger vi din e-mailadresse. Der er kommet en ny Europæisk persondatalov, GDPR, General Data Protection Regulation, der træder i kraft d. 25. maj. Formålet med GDPR er at have de samme databeskyttelseslove i alle EU-medlemsstater og at give borgerne mere kontrol over, hvordan og hvornår deres data anvendes. Ændringerne vil forbedre beskyttelsen af din persondata. Ganske som hidtil overholder vi naturligvis også fremover gældende regler i vores brug og opbevaring af persondata.Ny vejledning om certificering af statikere og brandrådgivere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har netop offentliggjort vejledning om certificering af statikere og brandrådgivere. Vejledningen henvender sig primært til certificerings-organerne.

Vejledningen kan ses her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her