Glasfakta - December 2018

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

2018 har været et spændende år med mange nye tiltag på hjemmesiden. Vi har modtaget stor opbakning og opfordring til at videreudvikle glasfakta.dk. Derfor glæder vi os til 2019, hvor vi vil sætte endnu mere fokus på at fremme informationen omkring glas, vinduer, facader og solafskærmning sammen med branchen og vores leverandører.

Har I interesse i at bidrage, så er I altid velkommen til at kontakte os.

Glædelig jul og et godt nytår.
Vi ses i 2019.

FRI arbejder for frivillig bæredygtighedsklasse i BR

Trafik-, Bygge- og Boligministeren meddelte tidligere på året, at styrelsen (TBST) skulle udarbejde et forslag til en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. TBST arbejder nu på sidste fase af anbefalingen til ministeren. FRI (Foreningen af Rådgivende Ingeniører) har været dybt involveret i arbejdet.

Bæredygtigt byggeri - Miljøvurderinger i byggebranchen

Teknologisk Institut har udarbejdet en kort publikation samt baggrundsrapport, som kortlægger og præsenterer de mest kendte miljøvurderingsordninger i den danske byggebranche.

Formålet med publikationerne er at skabe klarhed om de mange ordninger, som i dag anvendes i den danske byggebranche (miljøvaredeklarationer, mærknings- og certificeringsordninger), deres fokus, formål og forskelle.


Realdania By & Byg køber Glasalstrups betonbygning fra 1960'erne

Bygningen er tegnet af arkitekt Knud Blach Petersen i 1967, der med sit monumentale betongitter på taget er et ikon fra den sene modernisme.

Bygningen står som en glasboks med et gitter af beton, der synes at svæve over bygningen.
Ejendommen skal i følge Realdania By & Byg bevares gennem bæredygtig drift og anvendelse.

Forude venter en omfattende restaurering, der bl.a. skal sikre betonkonstruktionernes funktion og fremadrettede levetid.

Du kan læse mere her.

SCHOTT CERAN® “Brand of the Century” 2019

Gruppen bag den tyske avis Die Zeit udnævner hvert tredje år de brands, de mener, det er lykkedes for at blive verdensomspændende standard for en hel industri. Et af de brands er for tredje gang i træk SCHOTT CERAN®.

I 1971 bragte SCHOTT rumteknologi ind i køkkenet med SCHOTT CERAN®. Firmaet investerer stadig i forskning og udvikling, når de skal udvikle nye løsninger og produkter.

Læs mere her.

Læs om artiklen Glaskeramik og induktion på Glasfakta

Altaner lukket med glas holder godt på varmen

Ifølge Statens Byggeforskningsinstitut kan en altan lukket med glas reducere varmeforbruget med op til fem procent i ældre bebyggelser.

Du kan læse mere her.

Tagdagen 2018

Deltag i Molio's Tagdag - Du kan lige nå det!

HUSET, Middelfart - 12. dec. 2018 kl. 09.00-17.00

Du får overblik over den nyeste viden, regler og teknik, og du får bud på praktiske løsninger på de mest aktuelle temaer vedrørende tage. - Alt det nyeste på én dag; regler, teknik, praktiske løsninger.

Se program og tilmeld dig her.

BAU 2019

Verdens førende messe inden for byggeri Bau-messen foregår i München i dagene 14. - 19. januar.

BAU breder sig over 200.000 kvadratmeter, med adgang til 19 udstillingshaller. Temaet belysningskoncepter spiller en stadig større rolle i det overordnede koncept for en bygning. Det handler om belysningskontrol, belysningskoncepter, dagslys kontra kunstigt lys. Hele hal C2 vil handle om dette område

Du kan se mere her.

COWI køber Arkitema Architects

COWI har indgået en aftale om at købe arkitektvirksomheden for et trecifret millionbeløb. COWI har pt. ca. 6700 medarbejdere, mens Arkitema d. 1. januar 2019 vil bringe omkring 550 nye medarbejdere ind i virksomheden som en selvstændig forretningsenhed.

Du kan læse mere her.

Tarpgaard A/S har købt Meier Profil & Glas i Odense

Flere projekter på Fyn og henvendelser fra kunder i Odense gjorde at Tarpgaard nu også er at finde i Odense.

Du kan læse mere her.

Rambøll har købt virksomheden Art Andersen

Art Andersen udvikler afskærmning til bygningsfacader, som kan styre lysindfald, indkig, støjdæmpning og energieffektivitet.

Du kan læse mere her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her