Glasfakta - Bæredygtighed - oktober 2018

Bæredygtighed

Bæredygtighed, værdiskabende løsninger og miljøet generelt har fået større og større fokus for mennesker generelt.

Building Green-messen, der åbner i næste uge, fokuserer på bæredygtig arkitektur, design og løsninger. Eventet byder på inspiration og vidensdeling for alle med interesse for grøn innovation i byggebranchen.

Energiforbrug og CO2 udledning er vigtige parametre i vurdering af byggematerialer og byggeprodukters bæredygtighed. Energivinduer reducerer CO2-udledning til gavn for både mennesker, miljø og økonomi. Glas spiller en vigtig rolle i indsatsen for at reducere udledningen af drivhusgasser og for at afbøde virkningerne af klimaændringer.

Flere og flere producenter arbejder på at blive Cradle to Cradle certificeret. Cradle to Cradle står for kontinuerlige materialekredsløb og positivt definerede materialer, som er uskadelige for mennesker og miljøet. Med Cradle to Cradle fremstiller man produkter, så de ikke producerer affald. Materialer genanvendes og føres ind i kredsløbet med lige så højt kvalitetsniveau som før.

Bæredygtighed handler om både mennesker, miljø og økonomi.

Building Green i København

Danmarks vigtigste fag-event for bæredygtige og energieffektive bygninger.

Forum København, 31. oktober til 1. november.
Adgang er gratis!


Læs artiklen: Livscyklusvurdering

Bæredygtige løsninger i arkitektur

Ny bog (i pdf-format) præsenterer resultater fra et 3 års nordisk innovationssamarbejde, hvor arbejdsprocesser, metoder og digitale værktøjer er blevet undersøgt, testet og udviklet.
Bogen "Informing Sustainable Architecture – the STED Project” kan downloades gratis på dtu.

Mere bæredygtighed i aluminiumssystemer

Wicona er Cradle to Cradle-certificeret på en lang række produkter og satser stort på genanvendelighed og miljøhensyn. Næste trin er at integrere bæredygtighed som et grundlæggende princip for varemærket.

Se mere her.

Vinduerne tilpasses efter trafikstøjen ved boligen

Trafikstøj er et overset samfundsproblem, der hvert år koster samfundet mere end seks milliarder kroner i sygehusregninger. Men støjgener kan reduceres væsentligt med den rette indsats i byggeriets indledende fase. Støjbelastningen kan måles direkte på byggepladsen, og vinduerne tilpasses derefter.

Trafikstøj er det næststørste miljøproblem i EU – kun overgået af luftforurening.

Læs mere her.

GLASSOLUTIONS udvider fabrikken i Kjellerup

Bygningen får ny facade og udvidelsen af en fabriksbygningen med 1500 m2 betyder, at der bliver plads til at installere et hærderi, et sliberi og en heat-soak test ovn.

Se mere her.

SnoerGlas leverer løsning til Tommy Hilfiger

SnoerGlas har for modebrandet Tommy Hilfiger i butikscentret “Bruuns Galleri” i Århus, bygget en helt speciel glasløsning, en boks, opbygget af laminerede glaselementer.

Fronten på den spektakulære glasboks, som anvendes både som kasseområde og udstilling, danner butikkens facade ud mod butikscenteret.

Læs mere her.

Tagdagen 2018

Deltag i Molio's Tagdag

HUSET, Middelfart - 12. dec. 2018 kl. 09.00-17.00

Alt det nyeste på én dag. Regler, teknik, praktiske løsninger.

Du får overblik over den nyeste viden, regler og teknik, og du får bud på praktiske løsninger på de mest aktuelle temaer vedrørende tage.

Se program og tilmeld dig her.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her