Energikrav fremfor velbefindende?

Et godt indeklima er vigtigt for at vi dels føler os godt tilpas og dels kan have et godt helbred. Indeklimaet er en meget vigtig faktor for en bygnings funktionalitet. Fokus på energispareforanstaltninger kræver indsats på materialesiden med ønsker og krav om bedre energieffektive produkter.

Egenskaberne for både varme- og lydisolerende vinduer bliver stadigt udviklet. Forskning viser imidlertid, at der er en sammenhæng mellem valg af glastype og følgevirkning af lysindfaldet gennem glasruden.

Udenlandske undersøgelse viser, at bestemte glastyper under visse omstændigheder har indflydelse på menneskets indre ur og dermed også dets produktivitet, træthed og søvnløshed. Glasproducenterne er således udfordret, men også videnskaben og lovgiverne.

Læs et indlæg i debatten Energi kontra sundhed her på Glasfakta

BR18 og Certificeringsordning er sendt til EU

Vi kender nu teksterne i det kommende BR18 og Certificeringsordningen i en mere eller mindre færdig version. De to bekendtgørelser er nu sendt til EU, der har de næste tre måneder til at vurdere, om der er tekniske handelshindringer i forslagene.

Det kommende Bygningsreglement kan ses her.

Cerificeringsordningen kan ses her.

Glasmuseet Ebeltoft har behov for mere plads

Siden 1986 har Glasmuseet Ebeltoft præsenteret moderne glaskunst i verdensklasse. Først i den statelige Toldbod fra 1921 og senere fra 2006 også i en moderne fløj.

Glasmuseet Ebeltoft har behov for mere plads til formidling, til udstillinger og til at servicere de mange gæster, der hvert år besøger museet.

En ny tilbygningen med respekt for de eksisterende bygninger er på vej, arbejdet med at finde den nødvendige finansiering er i gang.

Se mere om projektet her

Building Green

Building Green er Danmarks største event for bæredygtige og energieffektive bygninger.

1. - 2. november afholdes Building Green messen for 7. gang i Forum, København. Over 150 udstillere vil stå klar til at vise deres bæredygtige- og energieffektive løsninger.

Se mere om messen her.

Parring Vision Glas forvandler glasfacader til energiproducerende strukturer

Solaria Corporation introducerer PowerVision-150. Solaria PowerVision gør det muligt at omdanne bygningsfacader, ovenlys og andre strukturelle komponenter til elproducerende elementer.

Se mere her.

Læs om Dynamiske facader på Glasfakta

Håndtering af vinduer og glasfacader

Ny brancevejledning fra Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg

Vejledningen gennemgår kort den nødvendige planlægning og brug af tekniske hjælpemidler i
forbindelse med transport og montage af vinduer og glasfacader.

Vejledningen kan ses her.

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her