Glasfakta ønsker glædelig jul

Glædelig jul og godt nytår

2017 har været et spændende år, hvor vi har fulgt arbejdet inden for glas med det kommende bygningsreglement. Vi har også deltaget i og påvirket debatten omkring de stramme energibesparende krav til isolerende ruder, der nogle gange har betydet dårligt indeklima og større driftsmæssige omkostninger.

Branchens opråb mod de udmeldte energikrav til nye bygninger i 2020 har givet resultat. En evaluering viser, at de nye krav ikke giver mening hverken økonomisk eller energimæssigt, og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har derfor valgt at gøre stramningen til en frivillig lavenergiklasse i bygningsreglementet i stedet for obligatorisk.

Har du ikke læst det seneste debatindlæg - Energi fremfor sundhed - kan du læse det her.

Rundt om i hele verden står der juletræer med forskelligt julepynt fremstillet af glas. Har du en pause i juleforberedelserne, kan du i artiklen Julekugler og julepynt læse om hvor den første produktion af julepynt i glas begyndte.

Slutteligt vil vi sige på gensyn og ønske
Glædelig Jul og et Godt Nytår!

Ændringer til håndværkerfradraget

Håndværkerfradraget skal bekæmpe sort arbejde for milliarder af kroner og sikre lærepladser i håndværkervirksomhederne.

Fremover kan man, indenfor de områder der har med glas at gøre, bruge fradraget til: Maling af vinduesrammer og døre udvendigt - Nye ruder i vinduer og terrassedøre - Nye terrassedøre og franske altandøre, hvor størstedelen er glas - Forsatsvinduer - Udskiftning af yderdøre

Indenfor serviceydelser kan man bruge fradraget til: Vinduespudsning, indvendig og udvendig.

Se de nye regler her

Læs artiklen 10 gode råd om vinduesvaskning på Glasfakta.dk

Miljøvaredeklarartioner på typiske danske vinduer udført for Vinduesindustrien

I Vinduesindustrien oplever man en øget opmærksomhed omkring de materialer, der anvendes i vinduer. EU arbejder i øjeblikket på de fælles retningslinjer for miljøvaredeklarationer eller EPD’er (Environmental Product Declaration), men der kan gå lang tid, før de er endeligt på plads.

Det stigende fokus på de miljømæssige konsekvenser af byggematerialer har fået Vinduesindustrien til at igangsætte et projekt, hvor miljøbelastningen af forskellige vinduestyper kortlægges i miljøvaredeklarationer (MVD’er).
Miljøvaredeklarationer er udarbejdet for 4 typiske danske vinduer i materialerne; træ, træ/alu, plast og alu.

Se miljøvaredeklarationerne her

Læs artiklen Lyscyclusvurdering på Glasfakta.dk

Ny generation af varmereflekterende glas

Saint-Gobain Building Glass Europe præsenterer med ECLAZ en helt ny generation af varmereflekterende glas.

Med en ny coating-teknologi kombinerer ruderne fantastiske varmereflekterende og isolerende egenskaber med et meget stort lysindfald. Kernen i det nyudviklede produkt er den højtydende Low-E-coating-teknologi fra ECLAZ.

Se pressemeddelelse fra Saint Gobain her.

Læs om Emmisionsfaktor på Glasfakta.dk

SWISSPACER-symposium "fenestra-vision"

For tredje gang inviterede SWISSPACER til et symposium, der i år fandt sted i Salzburg, med mange prominente deltagere. Der blev debatteret omkring vigtighed af digitalisering inden for vinduesbranchen - Udviklingen inden for "Smarte hjem" - Vedligeholdelsescyklusser - og Nye materialer til den intelligente klimaskærm.

Se de spændende indlæg fra SWISSPASER-Symposiet.
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her