Glasfakta september 2016

Forslag til ny europæisk standard for dagslys i bygninger

Du har nu mulighed for at kommentere på forslaget til en ny og spændende standard for dagslysdesign. Dokumentet gør op med dagslysfaktor og vinduesarealer som eneste redskab til godt dagslys.

Læs og kommenter her

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger fortsætter med samme ledelse

Opgaven med den fremtidige drift af Videncenter for Energibesparelser i Bygninger (VEB) blev i foråret 2016 sendt i EU-udbud, og udbuddet er nu afsluttet.

Vinderen af udbuddet blev det det konsortium, der har drevet VEB siden 2008. Det består af Teknologisk Institut, KommunikationsKompagniet A/S, Statens Byggeforskningsinstitut/Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Bygge og Anlæg og Viegand Maagøe A/S.

Læs mere her.

Tagdagen 2016 - 31. oktober i Middelfart

Du får praktiske løsninger på de mest aktuelle temaer vedrørende tage, og du præsenteres for den nyeste viden inden for tagområdet.

Vi tager fat på aktuelle temaer som renovering af flade og rejste tage, grønne tage, glastage, p-dæk, montering af solceller, indbygning af kviste og udnyttelse af tagetager.

Carl Axel Lorentzen fra Glasfakta er en af forelæserne.

Se mere om kurset og tilmelding.

Se mere om glastage på Glasfakta.

GLASSTEC 2016, Düsseldorf 20.-23. september

Glasstec, international handelsmesse for glasindustrien, kan du udover at møde de mange udstillere også opleve spændende konferencer og forelæsninger.

AGC Automotive Europe lancerer ultra-mørkegrå glas

AGC Automotive Europe har udviklet sin mørkeste grå glas til dato, beregnet til biltage og bagruder. Det mørke glas giver højere termisk komfort og solafskærmning for passagerne, og behovet for aircondition mindskes.

Se mere her

Læs om glas til køretøjer på Glasfakta.

sedak med et nyt buet tredobbelt laminat

Laminatet vil betydede banebrydende muligheder indenfor glas, der også åbner nye muligheder for skibsbygningssektoren.

Læs mere her.

NSG og Solaria indgår samarbejde

NSG Group, der er ejer af Pilkington og en af verdens største glasproducenter, og Solaria, specialister i PV-teknologi, har indgået en samarbejdsaftale om at producere (semi) gennemsigtige bygningsintegrerede solcelleløsninger.

Læs mere her.

Trosifol® fusioneret med GLS

Fusionen, der er forløbet gennem de sidste to år, betyder at Trosifol® og DuPont glaslaminering Solutions (GLS) nu markedsfører SentryGlas®, Butacite® og Trosifol® under fælles brand

Læs mere her.

Ny vejledning fra Trafik- og byggestyrelsen

Trafik og byggestyrelsen har ud givet ny vejledning: Vejledning om lydbestemmelser i Bygningsreglement 2015 (akustisk indeklima) August 2016

Se vejledningen her

Læs mere om støj og indeklima på Glasfakta.

Nyt BR, ny SBi

Den 1. juli trådte Bygningsreglement 2015 (BR15) i kraft. Samtidig udstedte Trafik- og Byggestyrelsen en ny udgave af BR15. Den tilhørende SBi-anvisning 258 vedrørende BR15 er derfor også udkommet i en ny udgave, med indarbejdede ændringerne.

Den nye SBi-anvisning 258 er tilgængelig på www.anvisninger.dk og udkom i trykt form 12. september.

Ny Anvisningen A114

A114 Fordeling af projekteringsydelser og ansvar ved leverance og montage af glasfacader og –tage.

Byggecentrum udbyder kursus herom 10. og 13. oktober. Publikationens fagredaktører underviser på dette kursus.

Se mere her
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her