Glasfakta november 2016

Nye BR15 krav, alt om glasvalg og personsikkerhed

Glaskursus - bliv klogere på aktuelle emner om glas.

Kurset indeholder informationer om kravene til glas i BR15, dimensionering i forhold til personsikkerhed, sikring og brand og mange andre interessante emner.

Kurset, der er en gentagelse fra foråret, afholdes igen både i Jylland og på Sjælland.

Tirsdag d. 22. november 2016 kl. 12:30-16:30 på Montra Hotel Sabro Kro, Sabro
Onsdag d. 23. november 2016 kl. 12:30-16:30 på Emmaus Galleri & Kursuscenter, Haslev

Kurset henvender sig til medarbejdere, der i tilbuds-, projekterings- og/eller udførelsesfasen arbejder med planglas og termoruder i byggeri.

Se mere om kurset og tilmelding her.

Statens Byggeforskningsinstitut er reddet

Den 1. januar 2017 skulle det have været slut med Statens Byggeforskningsinstitut (SBi). Det stod i regeringens finanslovsforslag, der blev offentliggjort i august. Transport- og Bygningsministeriet fjernede bevillingen til Statens Byggeforskningsinstitut.Men nu er besparelsen taget af bordet.

Du kan læse mere her

Nyt glassystem til SnoerGlas

De populære altan- og terrasseglassystemer fra finske Lumon har nu fundet vej til Danmark. Det er Glarmestre Snoer og Sønner, der sammen med datterselskabet GGF, har opnået forhandlerret til de eftertragtede glassystemer, der sælges i hele verden.

Lumon glassystemer omdanner altaner, terrasser og havestuer til boligens drømmerum og er kendte verden over for deres høje funktionalitet og brugervenlighed.

Du kan se mere hos Glarmestre Snoer og Sønner

Du kan læse om værn og afskærmninger på Glasfakta.dk

Glasaltaner sænker varmeforbruget

Ud over ekstra kvadratmeter til lejligheden skaber en altan lukket med glas en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og efterårskulden udefra, som giver en isolerende effekt.

Læs mere her

Hollændere investerer i dansk solafskærmning

Den hollandske fond Lucros Investment investerer nu et større millionbeløb i den danske teknologivirksomhed Microshade A/S.

Lucros Investment er en hollandsk familiefond, der er etableret i 2014. Fonden investerer hovedsageligt i virksomheder med bæredygtige produkter.

Læs mere her

Paslode WicoLine ny fastgørelsesløsning til vinduer og døre

ITW Byglancerer nu fastgørelsesserien Paslode WicoLine som totalløsningen til vindues- og dørmontage. Med Paslode WicoLine er det meningen, at håndværkeren kan bruge samme metode til at montere døre og vinduer samt isolere udvendigt sikkert og effektivt hver gang.

Se mere her

Teknologisk Institut i Aarhus åbner nyt center; "Glas og Vinduer”

Teknologisk Institut har samlet sine aktiviteter på området i et nyt center for "Glas og Vinduer”, og har officiel åbning af centeret fredag d. 11. november fra kl. 12:00 til kl. 15:00. Center for Glas og Vinduer har til huse Kongsvang Allé 29, Aarhus C

Vinduesfirma rykker til Strøget

Mens mange vinduesvirksomheder ligger placeret uden for de større byer, flytter Frovin Vinduer & Døre nu hovedkontoret helt ind i hjertet af København med bevaringsværdige bygninger som udstillingsvindue

Læs mere her

At-vejledning D.5.5-3 - Juli 2007 - Opdateret oktober 2016

Denne vejledning oplyser om faldsikringsudstyr, om hvornår og hvordan det skal bruges, og hvilke krav der stilles til mærkning med mere. Faldsikringsudstyr er et personligt værnemiddel, der beskytter mod nedstyrtning.

Erstatter At-meddelelse nr. 4.09.2 af oktober 1985.

Kan ses på arbejdstilsynet.dk

Eksempelsamling om brandsikring af byggeri 2012 - 2. reviderede udgave 2016

Bestemmelserne i bygningsreglement 2015, kapitel 5, er funktionsbaserede brandkrav, der beskriver det sikkerhedsniveau, som i tilfælde af brand skal opnås for bygninger opført efter bygningsreglement 2015. Eksempelsamling indeholder en række eksempler på, hvordan bestemmelserne i bygningsreglement 2015, kapitel 5, brandforhold kan opfyldes.

Se eksempelsamlingen her

DS/EN 14351-1:2006+A2:2016

Vinduer og døre – Produktstandard, ydeevneegenskaber – Del 1: Vinduer og yderdøre. Udgivet: 2016-09-26, Godkendt: 2016-09-26

Denne publikation erstatter: DS/EN 14351-1 + A1:2010.

Du kan købe den her på Dansk Standard Webshop
Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her