Glasfakta juni 2016

Oxford University og Cantifix tester dagslysets virkning på vores helbred - på Bornholm!

Folkemødet på Bornholm afholdes i denne uge for 6. gang. Folkemødets primære formål er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det forventes, der vil blive afholdt op mod 3.000 events over de fire dage som Folkemødet varer. Debatterne vil spænde vidt fra trafik, modtageklasser, EU, grøn omstilling til sundhed.

Bornholm er også kendt under navnet Solskinsøen, det kan jo være, at det er derfor Oxford University og Cantifix, der er specialist i glasløsninger, har valgt at placere et af deres forskningsprojekter på Bornholm. Som grundlag for forskningsprojektet skal 30 danske forsøgspersoner fra slutningen af juni og et halvt år frem på skift bo i et specialfremstillet glashus.

Formålet er at undersøge de sundhedsfremmende aspekter forbundet med netop dagslys. Tesen er, at omfattende dagslyspåvirkning kan bedre alvorlige sygdomme som depression, skizofreni, Parkinsons og Alzheimers.

Se mere her

Cybertektur, det nye begreb inden for arkitektur

Begrebet er opfundet at arkitekten James Law, bosiddende i Hong Kong. Han er arkitekten bag en interaktiv facade, der er under opførsel i Mumbai.

Glasstec 2016 i Düsseldorf, vil man senere på året kunne se glasfacader med funktioner, som bedst kan sammenlignes med et tv eller en tablet.

Læs mere om cybertektur her

Læs om Elektronisk Smart glas på Glasfakta

Støj fra trafikken er den værste støjkilde i vores samfund

Mere end 720.000 boliger eller 1,4 millioner danskere er påvirket af trafikstøj, som ligger over den vejledende grænseværdi, og som i sidste ende kan være dødelig.

Ny hvidbog udarbejdet af Rambøll og Gate 21 sammen med forskere fra Kræftens Bekæmpelse anbefaler intelligent byplanlægning, lavere hastigheder og bedre dæk som vigtige redskaber, når der skal skrues ned for trafikstøjen.

Se Hvidbogen

Læs om Støj- og lyddæmpende glas på Glasfakta

Vetrotech lancerer stort brandbeskyttende glas

Efterspørgsel på store glaspartier uden samlinger har fået glasspecialisten Vetrotech i udviklingslaboratoriet, og resultatet blev et 2.300 x 4.600 mm klart, isolerende og brandbeskyttende sikkerhedsglas.

Læs mere her

Du kan læse mere om Brandbeskyttende glas på Glasfakta

Sikker løsning til ovenlys

Fremover kan opholdslokaler og trappeopgange sikres med en ny ovenlys-løsning til røgudluftning og brandventilation. Lamilux introducerer tre udgaver af glasplanlys, der er CE-certificeret og godkendt til brandventilation.

Læs mere her

Læs mere om Ovenlys og glastage på Glasfakta

Glasfakta afholder indholdsrigt kursus om glas

21. juni 2016 kl. 12:30-16:30 på Montra Hotel Sabro Kro, Sabro
22. juni 2016 kl. 12:30-16:30 på Emmaus Galleri & Kursuscenter, Haslev

Kurset indeholder informationer om kravene til glas i BR15, dimensionering i forhold til personsikkerhed, sikring og brand og mange andre interessante emner.

Kurset henvender sig til medarbejdere, der i tilbuds-, projekterings- og/eller udførelsesfasen arbejder med planglas og termoruder i byggeri.

Se mere om kurset og tilmelding her

SBi2016:10 Dagslysbestemmelser i BR

Bygningsreglementet stiller krav om, at rum skal være velbelyste. Inden for de seneste år er der udviklet såkaldte klimabaserede beregningsværktøjer, som giver et billede af bygningers lysforhold over et helt år. En ny rapport vurderer, hvorvidt disse værktøjer er egnede til at vurdere dagslys i rum set i forhold til bygningsreglementets bestemmelser.

Rapporten kan ses her

SBi-anvisning 213 Bygningers energibehov - 4. udgave

Nu er beregningsvejledningen klar, så du kan blive klogere på indhold og metoder til præcist at beregne energibehov for forskellige bygninger og på de ændringer BR15 har medført.

Se mere på Byggecentrum.dk

Afmeld nyhedsbrev her Problemer med at læse denne mail? - Klik her