« Tilbage

Sikring af vinduer mod indbrud

Sidst revideret jan 2018
Glasfakta

De fleste ældre vinduer er ikke sikret godt nok mod indbrud. En stor del af alle indbrud sker gennem et vindue eller en terrassedør

Danmark er det land i Europa, der har flest indbrud per husstand, alligevel er Danmark det land i Europa, hvor der gøres mindste for at sikre boligen.

De fleste vinduer i vores huse er alt for lette at bryde op. Det ses ved, at omkring en tredjedel af indbrud i private hjem sker gennem et vindue.

Ældre vinduer kan let brækkes op ved hjælp af en skrutrækker, et koben eller lignende typer af værktøj. Og det tager ikke mange minutter for den trænede indbrudstyv at få adgang til huset og finde de mest letomsættelige genstande og stikke af igen.

Sikring af eksisterende vinduer med beslag og lås

Står man ikke lige og skal skifte vinduer og således kan vælge indbrudssikre vinduer, er der i dag mange måder, hvorpå man kan indbrudssikre sine vinduer.

Formålet er at gøre det besværligt for tyven at komme ind. Man kan montere vindueslåse eller sikringsbeslag på vinduer og terrassedøre, der gør at selv snedige indbrudstyve ikke kan åbne døren eller vinduet udefra.

Er det alligevel lykkes for den listige tyv at bryde ind i huset, handler det om at begrænse flugtmulighederne. En lås på terrassedøren gør det mere besværligt for tyven at komme hurtigt væk.

Låsen består af et greb med en cylinder og monteres på indersiden af terrassedøren. Det betyder, at tyven først skal åbne låsen for at komme ud, og med favnen fuld af tyvekoster er det stort set en umulighed.

Glaslisterne

På de udvendige glaslister kan skruerne skiftes til envejs skruer, eller man kan montere listerne med siliconelim, så listerne ikke kan skrues eller brækkes af. Hvis tyven vil ind, er det nødvendigt at slå glasset i stykker, det larmer og alarmere naboerne, og det tager længere tid at bryde ind, fordi tyven skal undgå at skære sig på glasset. Hvis et hus er svært at bryde ind i, vil tyven ofte gå videre til et andet hus.

Nye vinduer

Mange vinduesproducenter fremstiller i dag vinduer, der er svære at bryde op. Vinduerne er designet, så ruden kun kan tages af indefra. Vinduerne har som oftest lukkemekanisme hele vejen rundt og har forstærkede hængsler.

På hjemmesiden stop indbrud der er et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd, Sikkerheds Branchen og Forsikring & Pension, kan du se mere om, hvordan du sikrer dit hjem mod indbrud.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev