« Tilbage

Glas til indretninger og interiører

Sidst revideret okt 2016
Glasfakta

Voksende brug af glas til indretninger

I udformningen af indvendige rum, får glas en stadig mere udbredt rolle. Glasindustrien har ved at tilbyde en lang række nye produkter, udvikle innovative teknikker og intensivere informationen omkring løsningsmuligheder fået et endnu større markedssegment.

Individualiserede designmuligheder

Når det kommer til design af indvendige rum, er der næppe et område, der ikke kan forfines ved anvendelse af glasprodukter. Glasindustrien har i mange år arbejdet på at udvide sortimentet til dette marked. Ved at tilbyde individuelle løsninger, kan der skabes attraktive interiør design til enhver smag. Reaktionen er absolut positiv. Modernitet, en høj grad af funktionalitet og designfrihed er egenskaber der stilles til byggemateriale til indretningen også til glas.

Tendens til større gennemsigtighed

Indenfor udvikling af byggeri ser man en tendens til mere gennemsigtighed i udformningen af indvendige rum både indenfor erhvervsbyggeri og private bygninger. Glas er det materiale, der opfylder disse udfordringer og kan dække mange funktioner. Glas skaber lyse rum og kan tilpasses til mange forskellige løsninger, det kan være gennemskinneligt, uigennemsigtigt eller være med individuelt designede overflader. Glas kan udover i vinduer anvendes i lofter, vægge, trapper og gulve. Produkterne opfylder de højeste sikkerhedskrav og er nemme at vedligeholde.

Interiør

I løbet af de seneste år, er produktportefølje udvidet til også at omfatte designløsninger til interiører. Områder hvor man anvender glas vokser, og i flere private boliger anvender man glas til at skabe elegante løsninger. Glas anvendes til trapper, døre og skydedøre, spejle, lofter, gulve, paneler, brusekabiner, inventar og møbler.

I erhvervsbygninger er brugen af glas til receptionsskranke, indgangspartier og lobbyer med til at forstærke stemningen af en moderne atmosfære. I åbne kontorlandskaber bruger man glasvægge til mødelokaler til at understrege det åbne arbejdsfællesskab.

Beslag og fastgørelse

En yderligere årsag til succesen med den megen brug af glas er, at de virksomhederne, der leverer til de færdige produkter af glas, også har set potentialet i designområdet og har produktudviklet på beslag og fittings. Beslag står nu ikke kun som fastgørelseselementer, men som designelementer.

Produktudviklingen fortsætter

Tendensen med at bruge mere glas i interiør design skyldes, ud over lysten til at anvende glas, flere tiltag. Glasproducenterne har anerkendt det store potentiale i glasinteriører og har arbejdet kreativt med at udvikle et produktsortiment med mange muligheder. Det gælder inden for digital print, lakering, bukning af glas og bedre kantløsninger.
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev