« Tilbage

Fordele ved glasdøre

Sidst revideret jan 2017
Glasfakta
En af de vigtigste fordele ved indvendige glasdøre er den øgede mængde af naturligt lys der kan strømme ind i en bygning fra rum til rum. Rummene vil føles større og mere åbne, samtidig med, at man undgår træk imellem rummene.

Det ekstra naturlige lys, der kommer igennem en translucent glasdør, kan gøre at et gangareal i en kontorbygning virker mindre dystert og mere interessant, så her vil glasdøre være en fordelagtig løsning.

Glasdøre kan være et godt valg til lydisolering. Afhængigt af glassets tykkelse, kan glasdøre give støjreduktion på op til 45dB.

Glasdøre kan være en konstruktion med en ramme i træ eller stål med glasfyldinger i, eller det kan være rammeløse glasdøre, Rammeløse døre giver moderne udtryk og bruges ofte i nutidens indretninger.

Overvejelser ved valg af glasdøre

Det primære hensyn ved valg af glas i indretningen bør altid være sikkerhed. Indvendige glasdøre skal være fremstillet af sikkerhedsglas.

En anden overvejelse er, om der er rum, hvor man ikke ønsker indkig. Ikke alle ønsker en dør med klart glas til toilettet og badeværelset. Men her er det muligt at anvende matterede glasdøre, man undgår indkig, men lyset kan strømme ind.

Læs mere om Translucent glas
Læs mere om Personsikkerhed og glas
Andre artikler

Søgning

Her kan du søge efter specifik viden om glas

x

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev